Overzicht alle SilverStone 120mm ventilatoren


Als systeembouwer en reviewer bouw je vaak een leuke collectie hardware op. Ventilatoren zijn typisch zo’n product welke je regelmatig nodig hebt als bouwer, maar vanuit een review perspectief vaak niet zo spannend zijn, en dus eigenlijk zelden aan bod komen. Dat is best jammer, want er is vraag naar, een gigantisch aanbod van, en maar weinig echte tests mee. Toen SilverStone echter een aantal nieuwe ventilatoren presenteerde en opstuurde begon het wel te jeuken een keer een grote ventilator vergelijking te maken. Oftewel: Ik ben inmiddels hard bezig met verzamelen voor een grote round-up.

Zoals ik altijd probeer te doen zal het vooral een praktijk test worden, oftewel, de gevolgen van de ventilator op een ‘echte’ build. Om alvast een idee te geven: als het een beetje mee zit worden er minimaal 50 verschillende ventilatoren vergeleken straks, geen misselijk aantal. Hoewel de puntjes nog op de i gezet moet worden met exact hoe die test gaat verlopen wilde ik toch alvast even wat laten zien. Het is namelijk zo dat naast dat het belangrijk is om prestaties te vergelijken het ook belangrijk is om de looks en accessoires in beeld te brengen, zaken die vaak niet aan bod komen in vergelijkingen.

Dit stukje is dus een klein experiment voor mij. Een korte pagina per product om een idee te geven van de looks en extra’s, een kleine samenvatting van de specificaties, en dan binnenkort een echte test waarbij koelprestaties en geluidsproductie aan bod komen. Op dat moment komen er natuurlijk heel veel ventilatoren aan bod, maar ik warm even op met een stuk of vijf. Feedback is uiteraard zeer welkom; zijn er andere dingen die je graag wilt zien, laat het mij weten.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.