SilverStone SST-FN123

De FN123 is grotendeels gelijk aan de FW121, zo betreft het wederom een slim model, oftewel 15mm in plaats van 25mm dik, en zien we weer de iets luxere sleeve bearing met een 40.000 uur levensduur.Waar de FW121 een PWM ventilator is is de FW121 een 3-pin model, oftewel een ventilator die op een vaste snelheid draait. Deze snelheid kan normaliter niet door je moederbord worden aangepast (al zijn er wel moederborden die ook op voltage ventilatoren kunnen aansturen, maar een fan controller werkt uiteraard wel, en je kan de meegeleverde molex adapter gebruiken om de ventilator op 7V of 5V te draaien, waarbij de rotatiesnelheid flink lager komt.

In de standaard 12V afstelling draait de FN123 op 2000 RPM, wat een stevig aantal is, en dan uiteraard ook redelijk wat druk veroorzaakt. Specificaties van geluidsproductie zijn altijd lastig om goed in te schatten, maar met 2000 RPM mag je verwachten dat wel tot zeker over een hoorbare ventilator zullen spreken.

De verpakking is grotendeels gelijk, zo ook de uitstraling, het blauwe frame heeft enkel plaatsgemaakt voor een zwart frame. Accessoires zijn wederom gelijk: een molex adapter, schroeven, en een gedempte schroefloze ophanging.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments