SilverStone SST-FQ122

De laatste ventilator waar we vandaag naar gaan kijken is de FQ122.De PCF Bearing met levensduur van 150.000 uur uit de FQ121 keert hier terug, en dat zien we uiteraard graag. De FQ122 is een PWM fan met een bereik van 800-1500 RPM, want mij als liefhebber van stille systemen wel aan spreekt; 1500 RPM zal nog wel aanwezig zijn, maar 800 RPM is een mooie basis. De prestatie-specificaties liggen iets anders als de voorgaande modellen, maar wel allemaal grofweg binnen dezelfde categorie. De FQ122 is nipt stiller, met een iets lagere druk, maar weer iets meer airflow per RPM.

Ook de uitstraling komt wel bekend voor, want hij lijkt een FW122 met omgekeerde kleuren. Wit frame, blauwe blades, en een hip futuristisch design. Hij mag er wat looks betreft wezen, maar ook wat extra’s betreft. Vergeleken met de eerste SilverStones is hij het ruimst bemeten in extra’s met o.a. een zwarte kabel-sleeve, molex adapter, schroeven en schroefloze ophanging, rubberen demping pads, en wat we nog niet eerder hadden gezien bij SilverStone fans in dit artikel: een Low-Noise-Adapter.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments