SilverStone SST-FQ121

De FQ121 is weer een heel ander beestje dan de voorgangers.Wederom een PWM model met een bereik van 1000-1800 RPM, waarbij de druk op vergelijkbare toeren iets hoger ligt als de FW122, maar de airflow iets lager, maar de FQ121 moet daarbij wel weer een stuk stiller zijn. Ondanks de iets hogere druk lijkt het toch nog altijd een allround case-fan te betreffen.

Het grote verschil is de gebruikte lager, want de sleeve bearing maakt plaats voor een P.C.F. bearing, al lijkt een korte zoektocht weinig details te geven over hoe de lager exact in elkaar zit. Het lijkt op het eerste gezicht een mooie benaming voor de uitstekende Fluid Dynamic Bearing (FDB), en de levensduur van maar liefst 150.000 uur lijkt dat ook te bevestigen. Het is een duidelijke boost in de bouwkwaliteit.

Dit keer is het frame zelf weer wat klassieker. De wit- met blauw kleurstelling maakt het geheel echter weer duidelijk SilverStone. De flink luxere bearing wordt vergezeld door een luxere afwerking van de kabel, welke nu wel een zwarte sleeve meekrijgt. De gedempte ophanging ontbreekt dit keer, maar de molex adapter en schroeven niet. Hoewel de specificaties aangeven dat er een ‘speed reduction cable’ bij zit zie ik deze niet terug in de verpakking.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments