SilverStone SST-FW121

De eerste ventilator waar ik vandaag naar ga kijken is de SST-FW121.De FW121 kenmerkt zich in eerste plaats door zijn extra smalle afmeting. Standaard 120m ventilatoren zijn 25mm dik, deze slechts 15mm. Er zijn verschillende doeleinden voor dunnere ventilatoren, waaronder sommige SilverStone cases. Hou er echter rekening mee dat wanneer je de ruimte wel hebt, grotere ventilatoren normaliter meer airflow genereren bij gelijke geluidsproductie en/of RPM.

Er wordt gebruik gemaakt van een sleeve bearing met een levensduur van 40.000 uur, wat SilverStone een ‘Long life sleeve’ noemt. In de regel is dat inderdaad een iets luxere uitvoering van de sleeve bearing die normaliter tussen de 20.000 en 30.000 uur uit komt.

Deze ventilator heeft een 4-pin PWM aansluiting, en de snelheid kan dus door je moederbord worden bepaald. 800-2000 RPM is in de regel een bereik van erg stil naar ‘lekker aanwezig’ (zacht uitgedrukt), maar dat zal in de test naar voren komen. De overige specificaties duiden op een ventilator waarbij airflow en static pressure in balans zijn, oftewel ingezet kunnen worden als case-ventilator, heatsink radiator, of andere situaties met lage tot middelhoge beperking van de airflow (behuizingen waar bijvoorbeeld HDD kooien of andere elementen een perfecte airflow in de weg staan) door de behuizing zelf. Op radiator plaatsing zou normaliter mogelijk moeten zijn, al duiden deze specs niet op een specifieke radiator-koeler.

De FW121 komt met een keurig blauw frame en witte fan blades waar vervolgens weer een opvallende doorlopende cirkel in zit. Een keurige uitstraling van de ventilator, al ontbreekt wel een kabel-sleeve. Verder krijg je een molex adapter voor het geval dat je geen PWM wil gebruiken, wat je ook de mogelijkheid geeft om de ventilator op 7 of 5 Volt te draaien door eenvoudig de pinnetjes te verplaatsen. Verder krijg je standaard schroeven en daarnaast gedempte schroefloze ophanging.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments