Ons ‘happy new hardware day’ feestje begon goed met toffe verpakkingen, en indicatie dat er flink wat contrast zal zijn tussen onze twee nieuwe bakken. Wat verpakking betreft verder geen klagen, allemaal stevig zat.


Voordat we verder gaan nog even een momentje terug in de tijd. Misschien kennen jullie deze foto nog van grofweg 2.5 jaar geleden.


Dat was toen ik net was begonnen met reviewen. De kleine was toen maar net een half jaartje oud, maar al helemaal verzot op dozen. Hij is inmiddels wel wat groter, maar de dozen van ATX behuizingen zorgen nog altijd voor veel speelplezier. Enkel nog even leren dat je als grote man niet zo maar in dozen kan leunen, al lijken omvallende dozen nog spannender dan stuf staande.Beide behuizingen zijn met uitzondering van de kleurstelling identiek, dus we lopen de details even met de witte variant langs alvorens de zwarte met een serietje foto’s voor zichzelf te laten spreken. Eenvoudig te fotograferen zijn ze overigens niet, want het zijn vooral strakke blokken in één kleur. Aan de voorzijde zien we nog net de NZXT indruk. De kleurdetails zitten op een bescheiden aantal plekken; in de rand bovenaan, waarbij het gekleurde deel wel plastic is (zowel voor- als bovenpaneel zijn verder staal) als de ventilatieroosters aan de zijkant maar toch erg aantrekkelijk oogt. De achterzijde verraad een vrij typische ATX indeling waarbij enkel het LED knopje opvalt, met deze schakel je de verlichting van het NZXT logo intern in- of uit, en tevens de LED verlichting van je aansluitingen achterop. Klinkt overbodig, maar bij vlagen toch verdomd handig.

Accessoires komen in een eenvoudig doosje, en schroeven zitten in losse zakjes gesorteerd. Geen Phanteks-stijl toolbox, maar praktisch voldoende.De zwarte versie spreekt verder voor zich, waarbij je dus de optie hebt om blauwe details in plaats van rode te kopen, of de kleur geheel achterwege te laten voor een geheel zwarte variant.


Niet onbelangrijk te vermelden is hoe stevig de behuizingen voelen, en dat de afwerking echt uitstekend in elkaar zit. Zowel de afwerking van de oppervlaktes als de aansluiting van de plastic randjes op het staal, het ziet er allemaal uitstekend en lekker solide uit zoals je mag verwachten voor deze prijs.

Nog even naast elkaar:
Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments