Inbouwgemak is anno 2016 niet te vergelijken met de ATX cases van ‘vroeger’, en NZXT draagt daar zeker een steentje aan bij. Het feit dat de voeding al geheel uit het zicht is scheelt een hoop gedoe, maar ook de hoeveelheid ruimte achter het moederbord en het feit dat je tie-wraps op tal van plaatsen kan hangen maakt het bouwen van een H440 een eitje. Alles is wel afgesteld op een full-size ATX moederbord, in welk geval je het minste werk hebt aan het wegwerken van de kleinste kabeltjes. Een dergelijk bord uitzoeken heeft dus absoluut de voorkeur.

De build van mijn vrouw was in de basis zwart/blauw met o.a. de ASRock Z97 Extreme 6, en later is daar een MSI GTX 970 Gaming aan toegevoegd. Uitstekende kaart, maar de rode kleurstelling paste toch niet helemaal bij het blauwe bord. Daar moesten we op het moment van plaatjes schieten dus nog wat aan doen. Toch krijg je hier een goed idee wat je van deze case mag verwachten. ATX bord zorgt dat je weinig van kabels ziet, de kabels die er zijn verdwijnen direct, en ook een pittige GPU kast eenvoudig in het primaire compartiment. In dit geval geen SATA SSD in de 2.5” bays op de voeding gezien zijn gebruik maakt van een Plextor M6S PCI-e SSD op het moederbord, maar we zien wel de NZXT Hue+ LED controller die eveneens in een dergelijke slot past. Bovenin zit een NZXT X61 280mm AIO waterkoeler weggewerkt. Je kan goed zien dat NZXT er een beetje vanuit gaat dat je voor een dergelijke waterkoeling kiest; het past namelijk allemaal perfect.Ook een build op basis van luchtkoeling is echter geen enkel probleem, getuige de zwart/rode build op basis van de Asus Z170 Hero en de be quiet! Dark Rock 3. De SSD zou eigenlijk een zwart/rood model moeten worden, maar om een 500 GB Crucial MX200 nou aan de kant te zetten voor een ander kleurtje ging net wat ver, en de BX100’s die verborgen zitten zien er helaas niet beter uit. Zo zie je maar, de uitstraling van je SSD’s mag soms best meetellen. Toch ben ik uitermate tevreden met het resultaat, welke in korte tijd bereikt werd mede dankzij de kabelmanagement mogelijkheden. Pluspunten voor NZXT dat een build vlot oogt alsof je de kabels nog niet eens hebt aangesloten (het systeem op de foto was echt helemaal afgerond). Hoewel de voeding uit het zicht zit moet ik wel opmerken dat een voeding met strakke zwarte kabels toch wel iets is om te overwegen, de hier gebruikte Cooler Master V850 met platte zwarte kabels draagt toch ook een steentje bij.


Hoewel we nog wat werk aan de winkel hebben om onze opstelling helemaal af te maken is het begin gemaakt met deze H440’s. De Kingston Hyper X Cloud II headsets in wit/roze en zwart/rode kleurstelling passen er in elk geval wel alvast uitstekend bij.
Alhoewel, toen kozen we voor een blauwe muur (excuseer, ‘vintage blue’) in de nieuwe hoek, dus toch maar geen roze headset en roze LEDs, en insert de ROCCAT Kave XTD Stereo, Kone XTD optical en Taito muismat, en een Corsair Strafe RGB in passende kleur afgesteld om het setje af te maken. Een moment waarop de NZXT Hue+ RGB LED controller die in haar H440 zit ook zijn meerwaarde kan tonen, want het binnenwerk van het systeem moet natuurlijk ook goed meekleuren. Geheel toevallig dat de kleurstelling van de ASRock Z97 Extreme 6 dan weer goed uitpakte. Ook zie je hier de Asus GTX 970 Strix nu in de witte H440 zitten, nu sluit alles een stukje beter op elkaar aan!


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments