Het is geen onbekend risico bij het reviewen van zaken die je zelf hebt (of wilt) dat je je eigen keuze goed probeert te praten (een zoektocht naar cognitive dissonance / self-justification is wellicht een leuke als je tijd over hebt). Op het moment van schrijven staan de twee NZXT H440’s hier echter al een maandje of twee en kan ik er geen kwaad woord over kwijt, en ik probeer ze te zoeken. Ze maken visueel indruk, zijn lekker stevig, zorgen met een slim interieur voor twee strak ogende builds zonder een enorme tijdsinvestering, zijn onhoorbaar (idle) tot praktisch onhoorbaar (full load) terwijl de hardware goed koel blijft, en zijn van binnen vooralsnog ook stofvrij. Ik zou kunnen stellen dat ze de schroefjes nog in een doosje zouden kunnen doen, of voor kabelmanagement klittenbandstrips kunnen toevoegen, maar veel meer dan die puntjes op de i iets verder aantikken op een verder reeds uitstekend geheel zou dat ook niet zijn.

Hooguit dat je nog wat over de prijs kan zeggen die nipt hoger lijkt dan je vooraf zou verwachten, maar kijken we naar wat alternatieven dan zie je al snel waar de meerwaarde zit. Zo is de NZXT S340 bijvoorbeeld veel goedkoper maar (over)duidelijk minder degelijk, komt die zonder fan hub en met minder ventilatoren. De Define S moet het ook dik afleggen op bouwkwaliteit, aanwezige koeling, fan-hub en de afwerking van o.a. de PSU bay ontbreekt. De Define R5 zit er wat dichter tegen aan maar moet het ook afleggen of afwerkgemak en interne uitstraling, en de CM MasterCase Pro 5 is weliswaar nog een tikkeltje zwaarder gebouwd maar wel duurder en wederom zien we minder ventilatoren en geen fan controller. De Phanteks Enthoo Luxe komt nog in mij op als mooi compleet alternatief, maar die is wel weer duurder en vooral ook aanzienlijk groter, terwijl de H440 juist weer zo uitstekend inspeelt op een gangbaar ATX game systeem waar alles lekker strak op elkaar aansluit. Ik zal niet stellen dat een behuizing van dik 100 euro noodzakelijk is voor een game-pc, maar het prijskaartje lijkt wel te kloppen voor wat je hier allemaal krijgt en wat je krijgt is een heel compleet pakket waar niet direct wat aan ontbreekt.

Al met al een uitstekend doordachte, gebouwde, uitgevoerde en afgewerkte behuizing die NZXT hier laat zien en zodoende een eenvoudige aanrader.

Je kunt deze producten vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijsvergelijker @ Hardware.info
Prijsvergelijker @ Tweakers.net

Enkele hogere res foto’s voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments