Voor ons was één ding cruciaal: stilte in idle. Als een modern systeem niet wordt belast is er eigenlijk geen goede reden waarom je deze zou moeten worden. Alle ventilatoren op de PWM hub aangesloten, de PWM instelling van de moederborden op een stille setting gezet, en wij hadden direct twee onhoorbare systemen. Nu bevatten geen van de systemen luide componenten, maar ook de stock koeling, de NZXT X61, en de aanwezige HDD en SSHD zijn bij normaal gebruik onhoorbaar.

Processorkoelers bench ik normaliter op een i7-4770k, dus vergelijkingsmateriaal voor de resultaten met een Intel Core i7 6700K en de i7-4790K heb ik niet. De be quiet! Dark Rock 3 op de 6700K (op 4 GHz) houdt de temperaturen tijdens gamen rond de 50-55 C, met een enkele uitschieter richting de 65 C op een instelling waarbij zowel de case ventilatoren en de Dark Rock onhoorbaar blijven. De Intel Core i7-4790K op 4.4 GHz tikt de 50 graden zelden aan dankzij de NZXT Kraken X61 die er op zit, dus de combinatie case en koelers laat dus weinig te wensen over. Dat laat dus ook prima ruimte voor pittige overclocks, zeker als je tijdens zware load wel een beetje geluid wil accepteren. De Gigabyte GTX 770 Windforce blijft grofweg rond de 70 C met uitschieters naar 75 C, in lijn der verwachtingen wat die kaart betreft. De MSI GTX 970 Gaming en de Asus GTX 970 Strix (die in de witte kwam vanwege de zwarte kleurstelling) blijven beide tijdens het gamen rond de magische 60-65C hangen, ook typerend voor die kaarten. Die kaarten beginnen pas te koelen rond de 60 graden, waarbij ze vervolgens nauwelijks toeren hoeven te maken om de boel koel (en dus stil) te houden, dus de drie intake ventilatoren aan de voorzijde lijken hun werk goed te doen waar je bij de vorige H440 vaak net wat hogere temperaturen zag. Mooie update dus.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments