De specificaties van de Ozone website:

455,319

Ik gaf het in eerdere reviews al aan, Ozone richt zich sterk op gamers. Dat valt op de website direct op, en heeft tot gevolg dat je meer flashy features af kan lezen dan echt relevante specs. Geeft mij gelukkig iets om toe te voegen.

Allereerst de afmetingen. De Neon is ongeveer 125mm lang, 65mm breed, en iets van 37mm hoog. Het genoemde gewicht van 120g klinkt vrij gemiddeld, echter dat is inclusief de kabel. Zonder kabel komt het gewicht net onder de 90 gram uit (89 gram gemeten op een uiterst profi-keukenweegschaal, dat is nog een goeie 10gram minder dan de onlangs gereviewde CM Storm Alcor/Mizar, die al niet zwaar zijn), wat de Neon uiteindelijk een zeer slanke en vooral zeer lichte muis maakt. Kort is hij overigens niet, zoals je in dit overzicht kan zien

501,336

Volgens de specs is het een “Precision 6400 DPI sensor”, met on-the-fly adjustable DPI (Snel switchen tussen de DPI settings met een knopje dus). Al is het geen geheim, vermelden ze de sensor zelf niet direct: De Avago ADNS A9500. Een sensor met een redelijke reputatie, echter wel bekend om zn positieve acceleratie, daarover straks uiteraard meer. Fijn is dat je met de software verschillende DPI instellingen (met stappen van 100 DPI) kan instellen, oftewel de nauwkeurigheid is geheel naar wens aan te passen. Mocht je overigens nog denken dat een hogere gevoeligheid dan 6400 DPI voor betere prestaties zorgt, vergeet het maar, dat is grotendeels marketing-blaat. Zelfs 6400 DPI is al praktisch nutteloos hoog, zelden dat iemand settings boven de 3000 gebruikt. Nauwkeurigheid van de muis komt gewoon uit een goede sensor, en een goede implementatie van de sensor, de daadwerkelijke DPI zegt helaas weinig. In elk geval is de gevoeligheid zelf dus naar wens in te stellen, en zo ook de reactiesnelheid. Allemaal in orde specs dus, nu de praktijk nog.

De muis is geschikt voor Windows systemen vanaf XP tot en met Windows 8, dus ook gewoon prima. Ik vermoed overigens dat de muis wel op Mac systemen werkt, echter dat de software niet te gebruiken is, ik kan het echter niet bevestigen.

Verder is een belangrijke feature de ‘Ambidextrous design’, oftewel een symmetrische vormgeving die dus voor zowel links- als rechtshandigen goed te gebruiken is. Gezien veel muizen enkel voor rechtsvoetigen gemaakt zijn heeft de Neon alvast een leuke plus voor een toch niet kleine groep gebruikers.

De muis komt met 8 knoppen; links/rechts, scroll up/down, scroll-press, DPI-switch, en 2 duim knoppen. Wellicht zal je al zijn opgevallen dat de muis aan beide zijkanten 2 knoppen heeft, maar deze knoppen zijn gekoppeld aan elkaar. Je kan dus als links- of rechtshandige de 2 duimknoppen gebruiken, maar de knoppen aan je pink doen dus exact hetzelfde als de duim instelling. Vind het persoonlijk wel jammer; een extra knop komt soms goed uit. Ondanks dat voldoet de muis nog altijd aan wat Ozone belooft: 8 bruikbare knoppen.

Als laatste is de rubber coating nog noemenswaardig. De hele muis is dus van een laagje voorzien voor een comfortabele en stevige grip, en ik kan je vast verklappen: je voelt het verschil met eenvoudiger plastic zeker.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.