Bij de muis krijg je een klein cdtje met de software (Uiteraard ook via de site te downloaden). De installatie neemt nog geen 20 seconden in beslag, en ook een herstart is gelukkig niet nodig. Eenmaal gestart geeft het Neon software pakket mij hetzelfde gevoel als de Ozone website: Lekker opvallend en met een duidelijke doelgroep, maar in de praktijk is het gewoon een eenvoudig en to-the-point programma. Het grootste deel van het venster blijft gelijk, enkel het vierkantje aan de rechterzijde veranderd wanneer je een andere tab opent, dus je zoekt je niet zot door vele tabbladen. Uiteraard zal ik de opties even doornemen.

600,439

De muis komt dus met 5 profielen, met 4 DPI settings per profiel die je met de DPI switch knop vlot kan doorbladeren (tenminste, als je die knop niet aan iets anders bindt). Standaard is dit 800/1800/3500/6400, echter als praktisch georiënteerde gamer vind ik het fijner om hem op 1200/1600/2000/2400 te zetten. De kleur verlichting per setting is overigens niet te bepalen, die staat vast. Maar als je dus graag het kleine lampje in kleur X verlicht ziet, kan je dus die kleur op je favoriete DPI instelling zetten. Mocht je willen zijn de X en Y gevoeligheden los van elkaar aan te passen.

522,111

285,334

In het volgende beeld zie je goed dat de knoppen aan de zijkanten aan elkaar gelinked zijn. De duim knop is de duim knop, of je hem nou met links of rechts vast pakt de bind blijft hetzelfde. Ondanks dat een pink knop niet heel ideaal is in de praktijk als serieuze gamer, had het een fijne extra kunnen zijn om deze los van de duim kant te binden.

176,291

Alle knoppen zijn uiteraard aan andere taken te koppelen, het is dus niet zo dat je de DPI switch (Waarom ze het af en toe CPI noemen weet ik overigens niet) niet bruikbaar is voor andere taken als je dat zou willen.

300,260

Ook de standaard windows settings van de muis zijn in de software aan te passen, en ook de snelheid van scrollen is instelbaar; een erg fijne extra. (Sneller scrollen per tik van het scrollwheel, je kan het wiel fysiek niet losser of stroever laten lopen)

296,262

Ook de reactiesnelheden zijn aan te passen, 1000Hz en 2ms is gewoon prima, en ik zie weinig redenen om dit aan te passen tenzij jouw (oudere?) computer moeite heeft met een 1000Hz polling rate op de USB poorten (Zeldzaam, maar het komt kennelijk voor).

300,264

Een leuke extra is de overlay in de rechter onderhoek wanneer je met de DPI switch door je settings loopt. Op je scherm wordt dan aangegeven wat de huidige setting is (Je ziet hier dat ik oa 1600 DPI als voorkeur setting heb gekozen). Jammer genoeg kwam dit schermpje niet boven full-screen games uit, wat natuurlijk nog mooier was geweest.

264,189

Ik dacht eerst even de macro opties te missen, echter bleek dat je wanneer je een knop wilt binden je kan kiezen de macro manager te openen en gewoon in staat bent allerlei mooie macros te maken. Ook vind je nog de mogelijkheid om knoppen geheel uit te schakelen, tussen profielen te schakelen met een knop, de DPI schakelfunctie aan een andere knop binden, en nog veel meer opties om een muis knop geheel naar wens af te stemmen.

274,313

Al met al degelijke software die je meer dan voldoende opties geeft, vooral de mogelijkheid om in stappen van 100 DPI de muis naar wens af te stellen is een mooie feature in dit prijssegment.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments