Wij hebben deze muis nu enkele weken in gebruik. Ik zeg ‘wij’, want uiteraard heb ik er ook flink mee kunnen spelen om deze review mogelijk te maken. Hij bevalt eigenlijk heel goed, de muis glijdt goed over de verschillende oppervlaktes, voelt zeer nauwkeurig aan, en ligt eigenlijk nog lekkerder dan verwacht in de hand. Mijn vermoeden was dat een kleinere vrouwenhand meer profijt van de vorm zou hebben, maar ik kon er zelf ook weinig over te klagen vinden. De muis heeft weliswaar opvallende elementen, echter de vorm lijkt gewoon vrij gangbaar, nadat wij met de muis aan de slag gingen waren wij eigenlijk allebei positief verbaasd.

Het lichte gewicht is wel een erg merkbare feature, en het ontbreken van verstelbare gewichten maakt het wel een belangrijke overweging voor iemand die een voorkeur heeft voor een zware muis. Ook hier geeft Ozone mij het vermoeden dat ze de muis richten op gamers, en dan voornamelijk gamers die snel willen reageren maar wel met precisie willen werken. Een lichte muis met lage weerstand heeft echter ook voor photoshop en andere nauwkeurige taken voordeel, zeker vanuit stilstand merkte ik met zwaardere muizen in het verleden wel eens dat ik bij het in beweging brengen van de muis vaak direct te ver bewoog. Uiteindelijk blijft het natuurlijk een persoonlijke keuze, en is een laag of hoog gewicht niet iets waar ik een eenzijdige beoordeling over kan geven.

Anders dan dat is het eigenlijk een vrij gangbare muis in een iets opvallend jasje. In gebruik valt er los van het gewicht en de geringe afmeting niet heel veel op. De Omron knoppen werken prettig, het scrollwheel werkt prettig en is vrij stil te noemen, en de muis glijdt eenvoudig over alle oppervlaktes. Het switchen tussen de DPI instellingen werkt fijn, en de muis en het oppervlak blijven er vooralsnog goed uit zien.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments