En nog even wat aanzichten, de vorige fotos waren iets donker, al maakte dat de blauwe onderdelen wat beter zichtbaar.
600,835

De DPI cycle knop geeft met lichtjes aan welke setting actief is. Ik vind blauw het beste passen natuurlijk, dus heb ik mijn favoriete DPI setting onder het blauwe ledje zitten

600,262

600,363

600,417

600,331

600,312

600,316Met een prijs iets onder de 50 euro is het geen duur beestje te noemen. Maar ook in het segment onder de 50 euro is de concurrentie sterk, en hoewel de Neon ons tweeën heeft kunnen overtuigen met een prettige ervaring kan je zijn concurrenten natuurlijk niet negeren. Als rechtshandige met een flinke hand is de keuze ruim, en is het voor praktisch iedere muis lastig om echt boven de rest uit te komen. Toch is een directe vergelijking met enkele andere modellen lastig te maken, want de Ozone Neon brengt unieke elementen met zich mee die voor sommige gebruikers van grote waarde kunnen zijn: Hij is geschikt voor linkshandigen en hij is licht en vrij smal en daarmee erg prettig voor gebruikers met kleine tot middelgrote handen, terwijl gamemuizen juist vaak aan de forse kant zijn wat niet iedereen aanspreekt. Uiteraard heeft dat tot gevolg dat wanneer je liefhebber bent van een grote en zware muis, de Neon niet voor jou zal zijn.

Verder zit hij ook goed in elkaar, de vorm is prettig met de gevormde ruimtes voor je duim en pink geven hem een fijne grip, en het materiaal lijkt op de fotos wellicht wat plastic, maar is in de praktijk gewoon fijn in je hand. De software is prima, de prestaties zijn goed te noemen, en ook de knoppen voelen lekker degelijk aan. Uiteraard mag ook zijn uitstraling niet vergeten worden, en de mogelijkheid deze muis in meerdere kleuren aan te schaffen. De positieve acceleratie van de gekozen sensor blijft een noemenswaardige (en eigenlijk de enige) kanttekening, maar de prestaties in de praktijk zijn erg goed, en er is absoluut geen sprake van prediction of hinderlijke jitter.

Het zal niet meevallen voor de Ozone om de meerderheid te overtuigen, er zij nu eenmaal gewoon heel veel degelijke muizen op de markt en de categorie ‘gamemuizen’ is overspoeld met merken die wij allemaal wel kennen, maar hij mag er van mij gewoon wezen. Het zal vooral de groep gamers zijn met kleinere handen of die een lekker lichte muis prefereren, dan wel de linkshandigen zijn die uiteindelijk naar de Neon zullen neigen; voor hen is tenslotte slechts een fractie van de modellen op de markt een waardige kanshebber. In elk geval vermoed ik dat zij zeker niet ontevreden zullen zijn, want al met al blijft het gewoon een degelijke en fijne muis, die je met vertrouwen op je wenslijstje kunt zetten. Wij zijn er zelf in elk geval gewoon erg gelukkig mee.


Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments