De Neon komt in een aardige verpakking om te zien. Opvallend en leuk ontworpen, alleen jammer dat je ze in Nederland zelden daadwerkelijk in de schappen ziet. Uiteraard zijn zoals praktisch altijd wat key features direct af te lezen op de verpakking.

600,693

Het doosje komt met een deurtje (Bij wijze van..), en binnenin zit de muis stevig verpakt in een plastic huisje.

600,517

In de doos treffen we de muis zelf aan, een korte handleiding, een drivercd, en een sticker om je huis mee te versieren.

600,440

Anders dan de muis valt er eigenlijk niet veel te fotograferen, enkel de kabel is even de moeite waard te laten zien. De kabel is 180cm lang, keurig ‘braided’, en de USB stekker is gold-plated. Ziet er allemaal prima uit.

600,509

600,484

Dan de muis zelf. Het is een opvallend slank model, samen met zijn lichte gewicht lijkt Ozone deze meer te richten op gamers met kleine tot middelgrote handen dan op de meer bedeelde medemens. Al heb ik zelf verre van kleine handen en is de muis ook voor mij zeker niet onprettig, hij lijkt toch echt meer ontworpen voor dames, jonge gamers, of Koreaanse pro-gamers dan voor de moderne Viking. Als ik met de camera een rondje om de muis maak valt zn leuke design toch goed op. De blauwe lijn, scroll-wheel, en het Ozone logo maken het een herkenbare muis, zonder te veel af te stappen van een vertrouwde pasvorm. Wat op de foto lastig te zien is, is dat de muis op de plekken waar je je duim en pink plaatst redelijk naar binnen gebogen is. Hierdoor heb je de muis stevig tussen deze twee vingers vast wanneer je een wat lossere grip hebt, maar is hij ook nog prima geschikt voor palm-grips, oftewel als je je hele hand zo’n beetje op de muis rust.

600,679

600,646

600,487

600,463

600,492

600,931

600,540

600,422

Het is absoluut een keurig uitziend beestje, de top coating reflecteert iets, maar in de praktijk valt dat veel minder op dan op de foto (helaas heb ik zelden tijd of vrije handen overdag, vandaar dat de meeste fotos in de avonduren zijn gemaakt). Hij is netjes afgewerkt en ziet er verre van een budget muis uit.

600,599

Aan de onderkant zien we dat de sensor netjes in het midden zit, en ook het materiaal dat voor lage weerstand moet zorgen in gebruik. De muis glijdt daardoor echt heel eenvoudig over het bureau, maar ook op andere oppervlaktes (muismatten, bureaubeschermers, gewoon papier) welke wij hebben getest. Uiteraard helpt het lage gewicht een handje mee.

600,554

600,653

Hoewel ik niet van plan was ons nieuwe speelgoed helemaal uit elkaar te halen, ben ik wel op zoek gegaan naar het binnenwerk van de Ozone. Naast de eerder genoemde AVAGO ADNS A9500 Sensor bevat de Neon degelijke Omron switches onder de knoppen. Deze switches zijn inmiddels de standaard geworden in degelijke muizen en hebben een flinke levensduur (Minimaal 5 miljoen kliks, al weet ik niet met 100% zekerheid welke exacte Omron switches de Neon nu precies heeft, gezien er ook bijvoorbeeld 10+ mil klik varianten zijn). Het voornaamste voordeel van deze switches is dat ze lekker degelijk in gebruik voelen, zwaar genoeg om niet per ongeluk in te drukken wanneer je je vinger er op rust, en ze geven een hoorbare (maar niet te luide) klik en degelijke feedback. Ergens wel jammer dat het marketing technisch interessanter is om 6400 DPI te noemen dan aan te geven dat er kwalitatief prima switches in de muis zitten.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments