Phanteks heeft een serieuze fan-base opgebouwd, en niet alleen dat, maar de Phanteks-fans (De mensen, niet de ventilatoren) zijn ook niet zo maar “een beetje gek” van het merk, maar lijken op het eerste gezicht wel compleet doorgeslagen. Als je het met een nuchtere blik probeert te bekijken, zeker als je nog geen ervaring met die producten hebt, lijkt het een beetje het terrein van de jongere generaties die zich makkelijk laten beïnvloeden door de Marketeers, maar als je eenmaal een Phanteks behuizing op tafel hebt staan dan kan je haast niet anders dan er begrip voor hebben. Het jonge merk doet hard hun best om je te verwennen, en je zo te binden bij toekomstige aanschaffen. Niet met te veel overdreven flashy marketing ongein (Al maken de meeste merken zich daar wel een beetje schuldig aan natuurlijk), maar met producten die er goed uit zien, en vooral ook bijzonder goed uitgevoerd zijn.

Mijn eerdere ervaring met de Phanteks Enthoo Luxe was dan ook bijzonder positief, en hoewel ik mijn best doe om niet –te- enthousiast te worden van indrukwekkende producten kon ik de verleiding niet weerstaan om wederom met een Phanteks behuizing aan de slag te gaan. Deze review gaat over de nog recentere Phanteks Enthoo Evolv, een uATX (micro-ATX) behuizing en tevens een nieuwe richting voor Phanteks; Hun eerste drie behuizingen waren namelijk stevige ATX behuizingen die allemaal wel iets van elkaar weg hadden. De Evolv is echter meer dan alleen een kleinere uitvoering, want zoals je in deze review zal gaan zien is het een uniek beestje voor zowel Phanteks zelf, als de pc-markt in zijn algemeen.

De Phanteks Enthoo Evolv is inmiddels redelijk verkrijgbaar bij Nederlandse webshops en tevens bij CaseKing.de of CaseKing.nl , leuke shops om overigens een keer rond te snuffelen als je een beetje pc-liefhebber bent. De witte variant kost je normaliter rond de 120 euro, de zwarte variant is ca een tientje goedkoper.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.