De specificaties en features van de Phanteks website, op verzoek als tekst:

The Enthoo EVOLV, a mATX/mITX chassis, sports a beautiful all aluminum exterior. The EVOLV’s unparalleled design features an all new tool free release system for the outer panels. The EVOLV supports many high end PC components while maintaining a minimalist design.
Features:
Enthoo Evolv includes 1 x 200mm fan in front and 1 x 140mm fan in the rear. Ability to upgrade to additional fans is possible. All fans included are Phanteks’ new redesigned and better performing SP series fans.
Appearance:
-Full aluminum exterior
-Available in: Satin Black / Glacier White
-Clean interior – Midplate hiding PSU cables and HDD’s
Cooling:
– Optimal airflow – Direct airflow to CPU / GPU
– Comes with 2 Phanteks premium fans
1x PH-F200SP in front (200mm)
1x PH-F140SP in rear (140mm)
-Phanteks’ PWM hub included
– 3 different installation areas for single or dual radiators
(120mm and 140mm form factor).
– Reservoir mounting points on the Side Bracket
– Pump Bracket with vibration dampers – Mounted on Side Bracket/ HDD base
Functionality:
– 1x Drop-N-Lock SSD brackets included
– Multifunctional Side Bracket (mounting for 2x SSD’s / 1x HDD)
– Removable HDD cage for installation of long PSU’s (>180mm) / waterpump
– Equiped with removable dustfilters (1x front, 1x bottom, top integrated)
– Clean cable management using Phanteks’ preinstalled Hoop-N-Loop cable ties
– Quick release panels for easy acces to fans and dustfilters
– Toolless sidepanel with swing door


Als we naar de afmetingen kijken zien we dat het zeker niet de meest compacte uATX behuizing is; de breedte en hoogte doen niet onder voor eenvoudige ATX behuizingen. 400mm is echter een redelijk geringe diepte, wat de Evolv in zijn totaal weer wat makkelijker maakt voor builds die op tafel komen te staan. 9 Kilo is een aardig gewicht, zeker omdat het frame uit staal bestaat, maar alle panelen (dus boven, voor, -en- zijpanelen uit veel lichter aluminium, apart dus dat het toch nog zo’n gewicht kan bereiken. Een indicatie van een degelijke bouwkwaliteit is het in elk geval. Deze aluminium panelen zijn overigens één van de key-features van deze behuizing, want het is ongebruikelijk dat –alle- panelen daar van vervaardigd zijn: normaliter krijgt enkel de voorzijde deze voorkeursbehandeling.

We kunnen zowel uATX als mITX moederborden in de behuizing kwijt. Daarnaast kan je maximaal 5 2.5” drives kwijt en/of maximaal 3 3.5” drives, en krijgen we 4 expansiesloten waardoor ook SLI of Crossfire builds eventueel passen. Grafische kaarten moeten korter zijn dan 318mm, wat meer dan voldoende ruimte is voor de dikste kaarten. De 192mm voor processorkoelers en 216mm voor voedingen is ook geen echte beperking, al is een voeding van maximaal 180mm aan te raden om de 2 primaire 3.5” HDD plekken te behouden. Ook de 24mm aan ruimte voor kabelmanagement is niet verkeerd, zeker voor een uATX behuizing waar gemiddeld genomen toch wat minder hardware in komt. Een ander apart element aan deze behuizing is de toevoeging van een 5.25” bay voor onder andere optical drives. Het aparte daar aan is is dat hij aan de achterkant zit. Op deze manier komt de algehele uitstraling niet in het geding, maar kan je (met een beetje moeite) toch een dvd’tje in je systeem doen voor die zeldzame keer dat iemand dat nog wil, of een ander 5.25” geval er in kwijt.

Dat het een echte Phanteks is zien we aan de mogelijkheid om een absurde hoeveelheid radiatoren te plaatsen. Een 120mm, 140mm of 240mm aan de voorkant, en daarnaast nog even een 120mm, 140mm, 240mm of zelfs een 280mm aan de bovenkant? Als je daar geen SLI build koel mee gaat houden weet ik het ook niet meer, als kan je nog een radiatortje aan de achterkant erbij zetten van 120mm of 140mm. Een heel andere Phanteks dan voorheen dus, maar wat waterkoeling betreft wel trouw aan z’n grotere broers. Aan de bovenkant moet je de dikte van je waterkoeling wel “beperken” tot 68mm totaal.

De standaard koeling komt in de vorm van een 200mm ventilator aan de voorzijde, en een 140mm aan de achterzijde. Uiteraard kan je de bovengenoemde ruimte voor radiatoren ook voor extra ventilatoren gebruiken. Deze ventilatoren zijn van dezelfde kwaliteit als de retail ventilatoren, en komen met een zeker bovengemiddelde MTBF van >100.000 en >150.000 uur respectievelijk, voor standaard ventilatoren bij een behuizing zeer redelijk.

Ook de Phanteks Enthoo Evolv krijgt een garantie van 5 jaar mee.

0 0 vote
Article Rating

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments