De Phanteks Enthoo Evolv komt in een chique en stevige verpakking, geen klagen.Nadat ik de Evolv uit de verpakking haalde moest ik echt even een stapje terug nemen, en er rustig bij gaan zitten. Dat het ontwerp iets compleet anders is moge duidelijk zijn, maar de hele uitstraling is iets wat ik echt even op mij in moest laten werken. Ik beschreef het als “Het lijkt op iets wat een serieus goede casemodder helemaal zelf heeft gemaakt”, mijn dame beschreef het als een “Heeft iets weg van een Storm Trooper”, denk dat er in beide opmerkingen een kern van waarheid zit.
Nadat je de Evolv een beetje op je in laat werken begin je te zien hoe goed alles in elkaar zit. Panelen die perfect aansluitingen en ook bijzonder stevig zijn, spuitwerk waar je u tegen zegt, en een afwerking waar geen slecht woord over te zeggen valt. Gewoon een gevalletje “Wow”. van de keurige aan/uit knoppen, het frontpaneel, de ventilatie gaten aan de voorkant en bovenkant, het venster aan de zijkant, alles ziet er top en stiekem wel erg tof uit. Hoewel het geheel aluminium panelen zijn zijn ze wel gespoten, en lijken ze iets weg te hebben van de panelen van een auto.De achterkant is zwart uitgevoerd en lijkt in eerste instantie vrij standaard. De 140mm ventilator met witte fan blades is duidelijk zichtbaar, zo ook de 4 expansie sloten. Kijken we wat beter dan zien we dat de voeding net iets anders zit, namelijk niet tegen de linkerkant, maar tegen het venster aan. Dit zorgt voor een goed zichtbare voeding, en extra ruimte om kabels te ‘dumpen’ achter de voeding en uit het zicht. Ook de 5.25” bay aan de bovenkant valt natuurlijk op, en de zwarte achterkant maakt het gebruik van goedkope optical drives een prima optie. Ik vind het een goed idee, gezien ik in veel builds niet zonder optical kan, maar hem toch slechts een handje vol keer per jaar gebruik. Of het ideaal is voor mensen die dagelijks hun optical gebruiken is een andere vraag. Uiteraard kan je hier ook bijvoorbeeld een fancontroller plaatsen met fysieke draaiknoppen.Een andere mooie feature van de Phanteks Entoo Evolv zijn de deuren. Deze klappen open en zijn bijzonder indrukwekkend. Ze klemmen stevig vast, maar vereisen geen tools om ze open te maken. Even indruk maken op je tech-lovin’ vriend(in) is dus zo gepiept, en enkel een kwestie van het deurtje open trekken. Vervolgens zien we de prima constructie van het sluit-systeem, met een flink aantal ‘clicks’ om de deur in z’n plaats te houden, en ook de manier waarop het venster in het paneel zit ziet er keurig uit.Uiteraard kan je de deur na het open klappen ook eenvoudig van de behuizing af halen door hem even op te tillen, werkt wat makkelijker tijdens het bouwen.Ook het andere paneel gaat als een deur open. Daar zitten geen kabels aan vast, en de aan/uit knop is met een eenvoudige constructie in de deur gebouwd, terwijl de frontpanel aansluitingen netjes afgewerkte gaten zijn. Wederom iets waar je naar kijkt en ziet dat iemand daar even over na heeft gedacht, iets wat je bij Phanteks veelvuldig tegen komt overigens.
Let wel even op als je de Evolv op wilt tillen, want je moet hem goed van onderen beet pakken. Het top paneel is namelijk relatief eenvoudig los te klikken, en absoluut geen veilige manier van verplaatsen. Onder deze top cover zien we een flinke ruimte om radiatoren op te hangen. Een 240mm of 280mm model past daar perfect, mits je geen optische drive in bouwt.Het positieve verhaal zet zich door bij de extra’s. De handleidingen van Phanteks zijn een voorbeeld van hoe het moet, met duidelijke plaatjes en goede beschrijvingen. Dat hij er ook nog eens chic uit ziet is wederom een mooie bonus. Ook het pomp-bracket ontbreekt niet, het optionele bracket voor de 5.25” bay, en de mooie toolbox die we bij de Enthoo Luxe ook al tegen kwamen.
Ik begin mijzelf een beetje fanboy te voelen, want de constructie van de deurtjes is natuurlijk geen wereldwonder, of een dusdanig luxe feature dat het we het niet bij veel meer behuizingen zouden kunnen zien. Feit blijft echter dat we het gewoon zelden zien, en zelden ook nog eens zo goed uitgevoerd. Of je er om geeft mag je zelf bepalen, maar ik begrijp donders goed als mensen hier helemaal weg van zijn, en het echt leuk vinden om af en toe het deurtje even open te gooien om hun build te showen. Persoonlijk? Ik vind het stiekem een stuk stoerder dan mijn leeftijd zou verantwoorden, en het maakt mij net nog een beetje meer gek van deze case dan ik in eerste instantie al was.

0 0 vote
Article Rating

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments