Net als bij de Enthoo Luxe heeft ook de Evolv een zeer grote focus op de uitstraling van je totale build, en wat je door het venster ziet. Uiteraard is het spuitwerk ook hier dik in orde, en de combinatie van witte en zwarte elementen maakt het een plaatje om te zien. Het zijn echter de details die het hem maken. Kabelmanagement gaten met rubberen grommets zijn uiteraard de basis, maar het aluminium plaatje met “Phanteks” er op, het feit dat de 3.5” drives uit het zicht verborgen zijn, en de plaat die het “lelijke” deel van praktisch elke voeding verbergt brengen de interne uitstraling naar een nieuwe hoogte. Zo krijgen we wel te zien welke voeding er in zit, maar alle kabels zijn mooi uit het zicht, dus ook goedkopere niet-modulaire voedingen, of kabels zonder sleeves zullen geen moment opvallen.

Hoewel er twee 3.5” drive bays aan de achterzijde zitten (komen zo in beeld), ontbreekt de Evolv aan “ouderwetse” HDD bays. Hoewel je dit stalen bracket kan gebruiken om extra 2.5” of 3.5” HDDs te plaatsen, is het idee eigenlijk dat je je beperkt tot 2 2.5” drives en 2 3.5” drives, om vervolgens aan de voorzijde van de behuizing onderdelen voor je waterkoeling te gebruiken. Hoeft niet natuurlijk, maar het lijkt de primaire doelstelling.


De standaard 140mm ventilator achterin en het 200mm model aan de voorzijde zien er ook echt keurig uit, past goed in de stijl in elk geval.
Net als de andere panelen komt het voorpaneel ook soepel van de behuizing af. Daar onder vinden we een groot, wederom uitneembaar, stoffilter, welke vervolgens weer de flinke 200mm ventilator laat zien.
Een leuke feature is ook het kunnen aanpassen van de kleur van de verlichting aan de voorzijde. Standaard is het balkje aan de voorzijde wit verlicht, maar je kan de meegeleverde ledjes gebruiken om het witte model te vervangen voor groen, blauw, of rood. Het 2-pin stekkertje loshalen, een ander ledje er in plaatsen, en klaar.
Aan de achterkant zien we weer een keurige uitvoering. Mooi zwart, kabels grotendeels al de goede richting in gestuurd, en gaten voor kabel management met rubberen grommets.


Twee plekken om SSD’s te plaatsen ook achter het moederbord, al zal je voor een 2e een extra bracket moeten bijbestellen van een paar euro. Zelden dat ik meer dan 1 SSD zie, en je kan eventueel de 3.5” bay voor een extra SSD gebruiken, maar waarom dat er niet gewoon bij kan gaat er bij mij erg moeilijk in, zeker omdat je ruim wordt voorzien van alle andere wensbare extra’s.

Twee 3.5” HDDs zitten aan de voorzijde van de behuizing, in traditionele HDD trays. Uiteraard is de hele bay ook te verwijderen om langere voedingen te kunnen plaatsen.


Ook de PWM-ventilator hub ontbreekt niet in de Evolv. 6 ventilatoren kunnen zo worden aangesloten, al kan je bij Phanteks extra y-splitters aanschaffen als je er meer dan 6 nodig hebt. De hub wordt gevoed door een sata-power kabel, en via de PWM-header op je moederbord wordt de snelheid van de ventilatoren aangestuurd.


0 0 vote
Article Rating

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments