Eerst maar even de saaie meuk uit de weg. De Evolv is een uATX behuizing met redelijk wat inbouw opties, een degelijke stock koeling, en een redelijke geluidsdemping vanwege de zware panelen, echter niet uitzonderlijk gezien de ruime ventilatie. Stoffilters ontbreken uiteraard niet op de intake-locaties, en zaken als kabelmanagement zijn ook aanwezig. Twee USB 3.0 poorten op het frontpaneel is niet uitzonderlijk, maar lijkt mij toch voldoende.

Maar dan… zelden ben ik zo verwend geweest met een behuizing als met de Phanteks Enthoo Evolv, want het is een waar genot om er mee te werken. Van de open klappende deuren, de geheel modulaire opbouw, de extreme ruimte voor radiatoren, het binnenwerk wat van een echt topniveau is, het spuitwerk van alle panelen wat van topniveau is, de eenvoud waarmee er in de behuizing te werken valt, en de indruk die hij maakt als hij op tafel staat. Daarnaast zit het genot in de kleine details: Een handleiding die er chic uit ziet, keurig geschreven is, duidelijk en compleet is. Een keurig doosje waar alle schroeven netjes in gesorteerd zitten, het gemak waarmee je de filters even schoon maakt, de manier waarop er interne panelen dusdanig goed gepositioneerd zitten dat je zonder moeite een top-ogende build neer zet, het kabelmanagement welke grotendeels vooraf al voor je is gedaan, de manier dat ook het paneel achter het moederbord tray zonder moeite en lelijke kabels open kan, het kleine Phanteks logotje in de onderhoek van je window, de optische drive aan de achterkant, de meerdere kleurtjes voor de power-leds, het houdt gewoon niet op. Ik weet niet wie er daar met een flinke slok koffie de producten zit te ontwerpen, maar chapeau, je hebt er een fan bij. Dit is systeembouwen met een grote glimlach, en echt een vooruitgang op dat gebied.

Ik zou wel liegen als ik zou zeggen dat ik niet even moest wennen aan het echt aparte design en de gespoten aluminium panelen die meer weg hebben van een auto dan van een computer. Omdat het dusdanig anders is moest het even op mij inwerken, maar hoe meer ik er naar keek, en hoe meer handelingen ik er mee uitvoerde, hoe meer overtuigd ik raakte. Toen ik “Volledig aluminium panelen” hoorde verwachte ik eerst een meer traditionele alu-look, maar de Evolv zit dusdanig strak in de lak dat hij het label “High-end” ook dik verdient: het spuitwerk ziet er bijzonder goed en egaal uit, en er is geen deukje, krasje, kleurverschil, of wat dan ook over op te merken. Toch zal het voor de Evolv grotendeels een kwestie van smaak blijven of hij mensen zal overtuigen, want als je deze uitstraling niets vindt dan zal de rest van mijn verhaal je ook weinig kunnen schelen, en dat is absoluut begrijpelijk; je koopt dit ding niet om hem vervolgens niet op te laten vallen, daar zijn tig andere behuizingen prima voor geschikt. Als je de Evolv ziet en denkt “Wow”, en dat dit jouw nieuwe behuizing moet worden die je boven op tafel gaat zetten om aan iedereen te laten zien, dan acht ik het zeer waarschijnlijk dat je net als ik binnen korte tijd een heuse Phanteks fan zal worden, want het is van begin tot eind werkelijk verwennerij.

Productpagina @ Phanteks.com
Prijzen en Levertijden @ Hardware.info
Prijzen en Levertijden @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250250250

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
0 0 vote
Article Rating
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments