Productpagina @ vpro-gaming.com


VPRO zal niet iedereen direct wat zeggen, maar Rapoo zal de meeste van jullie niet onbekend in de oren klinken. Het Chinese merk is in Nederland (en vermoedelijk België) duidelijk aanwezig in grote ‘winkelstraat winkels’ als de Media Markt en MyCom, maar ook grote hardware winkels als Alternate en Informatique hebben ze tegenwoordig op display. Wat ook geen publieksgeheim is is dat producten in de “gaming” categorie erg interessant zijn voor fabrikanten. Cooler Master heeft CM Storm, Thermaltake heeft Tt eSports, Corsair heeft sinds kort Corsair Gaming, en Rapoo heeft besloten met hun subdivisie VPRO precies die markt in te stappen. Uiteraard heeft VPRO-gaming weinig te maken met de Nederlandse publieke omroep , al zou ik persoonlijk wel geïnteresseerd zijn als ‘onze’ VPRO een muis uit zou brengen.

Onderschat Rapoo niet, het is een gigantische gevestigde club in China en één van de grootste randapparatuur bouwers ter wereld. Ze stappen dus zeker niet zonder ervaring deze gaming gear markt in. Dat doen ze tevens ook niet zonder wat kabaal te maken, want op Gamescom waren ze dusdanig duidelijk aanwezig dat je de beurs niet in kon zonder ze te zien of horen. Wat producten betreft blijft het vooralsnog redelijk bescheiden: Ze stappen de markt in met een drietal muizen, één mechanisch toetsenbord, en één combi-set van muis en toetsenbord samen, enik heb een vaag vermoeden dat er binnenkort nog wel mee aan toegevoegd zal worden.


Een klein legioen Duitsers bij het grote podium van AMD en VPRO op Gamescom 2014.

Vandaag neem ik hun V900 muis onder de loep, binnenkort is het mechanische toetsenbord aan de beurt. De VPRO Laser Gaming Mouse V900 kost op dit moment ca. 60 euro

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.