De software kan je installeren via de meegeleverde cd, of direct van de VPRO website downloaden. Deze is niet vereist om de muis te laten werken, maar geeft wel toegang tot extra functies. Meteen valt op dat de software er strak uit ziet. Geen poespas, geen flashy stuff, gewoon overzichtelijk. Een handleiding is niet vereist, want het leidt zichzelf. Uiteraard ontbreekt de optie om meerdere profielen op te slaan niet.

In het eerste scherm kunnen we de knoppen naar wens aanpassen, zo kunnen we o.a. een key-combination binden (bijvoorbeeld shift-, control, of alt- nogwat), of specifieke Windows 8 functies binden.Onder de tab “Control” kunnen we met de muis prestaties stoeien. We kunnen de DPI naar wens aanpassen, bepalen hoe veel DPI instellingen we door heen schakelen met de DPI knop (1 tot 4 max). Dit laatste is een broodnodige feature, want de muis bevat maar één DPI knop, dus je kan niet kiezen voor “DPI up” of “DPI down”, je moet elke keer het klokje rond wat hinderlijk is als je 4 DPI settings hebt en er slechts 2 wilt gebruiken. Ook kunnen we hier de lift-off distance aanpassen en indien nodig de Polling Rate.


De LED-feature van de V900 biedt de optie om een kleur te kiezen uit een preset, of zelf een RGB waarde in te stellen. Vervolgens kan de verlichting geheel ingeschakeld, uitgeschakeld, of met een breathing-effect worden ingesteld. Hierbij gaat de verlichting rustig van zacht tot sterker. APM breathing mode laat dat effect versnellen wanneer je fanatiek aan het klikken bent, oftewel een hoog aantal Acties Per Minuut (APM) uitvoert. Wel vraag ik mij af of je als fanatieke StarCraft gamer met een top APM ook maar een moment naar je muis kijkt, maar dat terzijde.


Bijna alle merken met RGB LEDs claimen dat je tig miljoenen kleuren kunt kiezen, maar in de praktijk is dat zelden zo, en is dat eigenlijk ook totaal niet relevant. Laten we eerlijk zijn, een handje vol kleuren zal voor het gros voldoen. Wat belangrijk is is dat je je muis kan matchen met tal van andere apparatuur, maar waar het soms mis gaat bij RGB-LED features is bij het weergeven van puur wit, oftewel 255,255,255 RGB. Ook de V900 laat hier een steekje vallen, en wat puur wit zou moeten zijn bevat een lichte roze gloed welke vooral zichtbaar is in het scrollwiel. Je kan dat een beetje compenseren door het rood wat te verminderen, maar dan krijgen de zijkanten weer een lichte groen/blauwe tint. Hier heb je geen last van als je echt een kleur kiest, maar is wel jammer als je de V900 wilt combineren met een wit backlit toetsenbord.

Een gifje met wat kleuropties:

Ook een Macro functie ontbreekt niet mocht je dat zoeken.


Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments