Als je met de V900 aan de slag gaat dan zal de vorm je niet direct opvallen. Sterker nog, heel weinig elementen vallen echt op. Dat maakt het werken met de V900 voor mij wel wat lastig te beschrijven, maar een uitdaging gaan wij uiteraard niet uit de weg 😉 . De muis is niet opvallend licht of zwaar, groot of klein, niet overdreven sterk gevormd naar de rechterhand (dus ook best even links te gebruiken als je een beetje af wilt wisselen, al mis je dan je duimknoppen), of sowieso vreemd gevormd dat je stil staat bij wat je in je handen hebt. De knoppen geven een prettige feedback en een subtiele klik (zoals we van Omron switches gewend zijn), de duimknoppen zitten goed gepositioneerd (sommige muizen zitten ze wel eens te ver naar voren of achteren) en tevens voelen de materialen prettig, glijdt de muis (dit maal gelukkig wel opvallend) soepel over zowel de houten tafel als de muismatten, en doet het scrollwiel zijn werk op een eveneens goede manier: niet te licht, duidelijke stappen, maar ook niet te zwaar voor fanatiek scrollwerk.

Eigenlijk doet de VPRO V900 in gebruik niets fout, en als echte all-rounder doet hij het zelfs uitstekend. Gemiddelde tot grote handen kunnen hem prima met een fingertip grip gebruiken, maar met praktisch alle handen kan je er ook gerust je hand mee vullen, de lengte van de muis, met vrij lange muisknoppen, in combinatie met een beperkte hoogte en gewicht maakt hem op tal van manieren inzetbaar. Liefhebbers van een echt ergonomische muis waarbij je vingers precies in bepaalde gootjes of vormen vallen zullen er wat minder blij mee zijn, want de aanwezige vormen zijn verre van sterk genoeg om dit een ergonomische muis te noemen. Maar los daar van kan je stellen dat de V900 een echte allemansvriend is.



Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.