De VPRO V900 is absoluut een goede muis. Ik krijg het gevoel dat hier een team achter heeft gezeten met de gedachte van “hoe zorgen wij dat alle kritieke elementen van deze muis in orde zijn”, en dat doel is ook bereikt want op papier is de V900 een muis zonder nadelen. Om te beginnen hebben ze dat gedaan met goede onderdelen: Een goede en vertrouwde sensor, degelijke materialen, gevlochten kabel, gold-plated USB aansluiting, mooie verpakking, degelijke Omron switches (10m clicks) en ga zo maar door. Ze hebben absoluut goede keuzes gemaakt bij wat ze van de planken hebben getrokken.

Ook de functionele vormgeving verdient wel een positieve notitie, want het zal weinig mensen tegen staan en praktisch iedereen zal er direct mee uit de voeten kunnen. Hij glijdt goed, klikt goed, en voelt goed in de hand met verschillende grip-stijlen, al zullen echte fanatieke palm-grippers met extreem ergonomische muizen afvallen. De software werkt vlot en is overzichtelijk, maar mist wel wat echte gaming-flair. Het is wel functioneel, strak vormgegeven, en hoewel het echt opvallende “wow” features mist ontbreken kritieke functies gelukkig niet. De uitstraling van het geheel verdient wel een dikke pluim, want de V900 ziet er absoluut keurig uit, en de LED verlichting in tal van kleuren maakt het in elk geval een leuke muis om te zien, al is het wel jammer dat het weergeven van wit licht niet vlekkeloos lukt.

Je voelt de “maar” in het verhaal wellicht al een beetje hangen, want hoewel het een compliment waardig is wanneer een fabrikant een product neer zet zonder steken te laten vallen (zeker wanneer ze een nieuwe (sub)markt in stappen), is dat niet direct voldoende om het product tot een onovertroffen winnaar te benoemen. De game muizen markt is namelijk goed gevuld, en dan moet je zoeken naar de echt onderscheidende features om de top te bereiken. Sommige merken doen dat met een extreem sterke prijs-kwaliteitverhouding, en hoewel 60 euro een redelijke prijs is voor het product is het zeker niet het goedkoopste alternatief. Andere merken doen dat met enorme focus op een sexy uitstraling, en hoewel de V900 er heel goed uit ziet is het zeker niet het enige mooie muisje op de markt. Andere aspecten, zoals een aparte (al dan niet ergonomische) vorm of speciale features kan je op dezelfde manier beoordelen: goed, maar niet de enige op de markt die dat goed doet.

Er mist dus ergens een stukje innovatie, of eigenlijk een overduidelijk onderscheidend aspect, maar anders dan dat is het een uitstekende uitgevoerde allrounder en een positieve start van Rapoo met hun VPRO Gaming divisie op de markt van gaming randapparatuur. Ze hebben met de V900 wel degelijk een goede kaart in handen, en ik vermoed dat het vooral aan hun eigen inzet zal liggen of ze het tot een verkoop succes zullen maken. Als VPRO met hun V900 net zo beschikbaar wordt in bijvoorbeeld de Media Markt als Rapoo momenteel al is met hun niet-gaming apparatuur, dan zal hij vermoedelijk wel een mooi aantal gebruikers naar zich toe trekken. We moeten de onderscheidende feature “beschikbaar in shops om eens te voelen en te testen” namelijk niet onderschatten, zeker wanneer deze wordt gecombineerd met de uitstekende indrukken die de V900 vanaf dag 1 al achter laat, zowel voor het oog als in de hand.

Nog één gifje dan 😉

Je kunt de Rapoo VPRO V900 vinden in tal van (web)shops via de onderstaande prijsvergelijkers.
Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Prijzen en levertijden @ Tweakers.net

Enkele hogere res fotos voor de liefhebber, klikken voor de volledige versie:
250250250250

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments