Prijzen en levertijden @ Hardware.info
Productpagina @ MSI.comAls reviews maken je hobby is, en je een liefhebber bent van games, dan mag een GPU review natuurlijk niet uitblijven. Ik zocht in dit geval een nieuwe grafische kaart (ik zal het vanaf nu gewoon als GPU gaan aanduiden) met een relatief lage aanschafsprijs, die toch af en toe een spelletje op FullHD toch wel aan moest kunnen. Nvidia’s nieuwe GTX 750 serie leek mij daar prima voor geschikt, en al snel kwam de “MSI GTX 750 Ti 2GB Gaming” in mijn vizier. Deze kaart ziet er namelijk uitstekend uit, is vanuit de fabriek al iets overclockt, en zou ook nog een stuk verder te pushen moeten zijn. De lange naamgeving vind ik wel wat onhandig, dus ik zal hem vanaf nu gaan aanduiden als de MSI 750 Ti.

Ik zal in deze review de prestaties van deze GPU onder de loep nemen, door hem in synthetische benchmarks te testen, in verschillende games te testen op zowel zeer hoge als meer gangbare settings, en ook naar zaken kijken als de geluidsproductie, het energieverbruik, en de temperaturen. Alhoewel ik geen andere 750 Ti’s heb liggen om mee te vergelijken, zijn de prestatieverschillen tussen kaarten met dezelfde chipset vaak zeer gering, en de resultaten niet altijd even spannend. Ik heb dan ook gekozen om deze kaart af te zetten tegen kaarten in andere prijsklasses, om zo niet alleen tot een oordeel te komen of deze MSI kaart specifiek in orde is, maar ook om lezers een idee te geven van wat ze mogen verwachten als ze voor een 750 Ti gaan in plaats van een flink duurdere kaart. De insteek van deze review is dan deels ook om te kijken of deze nieuwe generatie Nvidia veel waar voor je geld is, of dat goedkoop toch duurkoop blijkt te zijn.

De ca 130 euro kostende MSI 750 Ti zal het dus gaan opnemen tegen de ca 185 euro kostende Sapphire R9 270X Vapor-X, een iets oudere Gigabyte HD7950 Windforce 3, en de ca 280 euro kostende Gigabyte GTX 770. Hoewel de HD7950 inmiddels een generatie ouder is, zijn vergelijkbare kaarten nog altijd te koop voor minder dan 200 euro, dus blijven ze vooralsnog een overweging.

Zoals altijd sta ik open voor suggesties om de reviews aan te passen cq te verbeteren. Mocht je bepaalde testen in het achterhoofd hebben waarvan je denkt dat ze een waardevolle toevoeging zijn laat dan gerust een reactie achter, dan zal ik ze voor toekomstige GPUs overwegen.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.