Hoewel sommige GPUs soms erg luid kunnen zijn zijn moderne kaarten met degelijke aftermarket koelers, zoals de MSI Twin Frozr, tegenwoordig in staat tijdens alle omstandigheden erg stil te blijven. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat alle 4 de kaarten in idle gewoon onhoorbaar zijn.

Gezien de Twin Frozr ook nog eens gemaakt is voor flink zwaardere kaarten zal het wederom niet als verrassing komen dat tijdens het gamen of stressen deze koeler totaal geen moeite had met het koel houden van de 750 Ti chip op zeer lage toeren. Af en toe kon ik het niet laten even de case open te maken om te zien of de ventilatoren wel draaiden, want je hoort ze simpelweg niet. In idle niet, tijdens gamen niet, en tijdens stress-testen niet. Absolute stilte, en dat is een heerlijke feature.

Waar de vergelijking in FPS tussen de MSI 750 Ti en de duurdere kaarten wat oneerlijk leek voor de 750 Ti, is bij geluidsproductie het verhaal natuurlijk andersom. Die kaarten verbruiken flink meer, en meer warmte moet dus worden afgevoerd. Hoewel de andere 3 praktisch prima stil bleven tijdens alle tests, waren ze toch nog wel iets te horen. Vervelend is het zeker niet te noemen, en de onderlinge verschillen zijn wederom beperkt, maar de MSI 750 Ti is desondanks gewoon de allerstilste kaart.

De Twin Frozr is dus eigenlijk overkill voor de 750 Ti, dus hoe zien de temperaturen er dan uit? Na 15 minuten Furmark (op dat moment waren de temperaturen al enige tijd stabiel), zag het er zo uit:


55 graden is gewoon niets. Oftewel, wederom een uitstekende prestatie. Nogmaals, dit is in een gedempte Cooler Master Silencio 652S met enkel de stock ventilatoren.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments