Om voor deze en toekomstige GPUs een redelijke vergelijking te kunnen maken heb je natuurlijk een vast platform nodig. Ik heb gekozen voor het volgende Systeem:


Alle kaarten worden vervolgens getest met de instellingen zoals ze uit de fabriek komen, overclocken en eventueel resultaten die daar van toepassing zijn worden in de individuele reviews besproken. Alle benchmarks worden gedraaid op 1920x1080p tenzij anders aangegeven. Alle benchmarks zijn om uitschieters te voorkomen ook drie maal gedraait, waarbij het gemiddelde wordt weergegeven. Bij grote afwijkingen tussen de onderlinge resultaten wordt de benchmark nogmaals drie maal uitgevoerd.

Omdat het niet praktisch is in alle grafieken de gehele naam van elke kaart te gebruiken maak ik gebruik van afkortingen, in deze tabel zie je de exact gebruikte kaarten:


Een belangrijke opmerking met betrekking tot de drivers. Driver updates geven regelmatig performance boosts, en een vergelijking tussen kaarten die op verschillende drivers draaien zijn niet altijd eerlijk te vergelijken. Vandaar dat deze drivers zo veel mogelijk gelijk zullen blijven. Anderzijds zullen er uiteraard nieuwe kaarten uitkomen die nieuwere drivers vereisen om te functioneren. Wanneer een bepaalde kaart op een andere driver is getest zal dat (voor toekomstige reviews) duidelijk worden aangegeven.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments