De MSI 750 Ti komt net als de meeste computer componenten in een doos. Jawel. En zoals vaker staan er wat kleuren en wat text op deze doos, en laat deze je ook weten welk product aan de binnenkant zit.


In dit geval dus een Graphics Card, voor Gaming.


Binnen in zit de kaart veilig tussen een flink pak schuim. Prima.


Dan naar de kaart zelf, en deze ziet er fantastisch uit. Een mooi frame, en de zwart/rood kleurstelling valt bij passanten hier ook goed in de smaak. Opvallend genoeg om indruk te maken, maar niet extreem over-the-top zoals soms ook wel eens het geval is.Een dual-fan koelopstelling dus, waarbij opvalt dat de ventilatoren vrij plat zijn, al is dat tenzij je hem daadwerkelijk in je handen hebt (dus op een foto) lastig op te merken. Deze Twin Frozr is natuurlijk geen onbekende, want we zien hem vaak terug op flink duurdere kaarten.


Tussen de twee ventilatoren vinden we het Gaming-draakje van MSI in een stalen schildje/logo.


Vanaf de onderkant zien we de heatpipes, die de hitte van de processor verplaatsen naar de aluminium koelvinnen, waar de warmte vervolgens door de ventilatoren uit wordt geblazen.


Vanaf de andere kant zien we beter dat de Twin Frozr een relatief dunne koeler is. Ook zien we de letters MSI, afhankelijk van de indeling van de PC zal je deze wellicht door een ‘window’ kunnen zien.


Heeeel klein onder de ventilator met ‘MSI’ er op zien we een kleine switch. Dit is de switch om tussen 2 BIOSsen te kiezen. De eerste is een traditionele bios, zeg maar gerust een fail-safe. De tweede, en deze is in 99% van de gevallen overigens gewoon prima te gebruiken, is de bios met UEFI support, wat zou moeten zorgen voor sneller starten van het systeem, en sneller wakker worden vanuit een slaapstand ten opzichte van de oude legacy bios.


Aan de achterkant van de GPU valt niet veel spannends te zien. Geen backplate of iets dergelijks, maar dat is met een relatief lichte kaart ook niet zo relevant. De keuze voor een zwart PCB is in elk geval wel een plus voor de uitstraling.


En zo zullen veel kopers deze kaart in hun build gaan zien (even uitgaande van een ‘standaard’ mATX/ATX toren).


Een HDMI, DVI, en D-SUB (VGA) aansluiting lijkt mij gewoon prima voor een dergelijke kaart. Ook de achterkant van je systeem zal je er aan herinneren dat je een MSI kaart hebt. Deze HDMI poort is 1.4a compatible, dus je kan hem ook gebruiken om geluid door te geven aan je HDMI Televisie/Scherm. Ook 3D BluRay wordt ondersteund.


Officieel een 250mm lange kaart, als ik van de expansie-sloten meet is hij net een paar mm langer. Niet dusdanig lang in elk geval dat het regelmatig voor compatibility issues zal zorgen in cases die enige ruimte bieden voor ‘standaard’ maat GPUs.


Smaken verschillen, maar de MSI 750 Ti liet een positief gevoel bij mij achter. Het oogt in elk geval als een echte gamer-kaart, en ook over het design en de kleurstelling was ik goed te spreken. Ondanks dat hij niet zwaar is, voelt hij wel stevig aan.

Maar als dit het ‘uitpakken’ is, waar zijn dan de andere zaken die in de doos te vinden zijn? Wellicht zal het je zijn opgevallen, maar deze kaart heeft geen stroomaansluitingen. Je hoeft dus geen 6- of 8-pin aansluiting van je voeding in deze kaart te prikken, hij krijgt zijn volledige voeding vanaf het moederbord. Oftewel er is geen noodzaak voor optionele kabeltjes. Verder heeft de kaart een VGA en DVI poort, dus ook een DVI->VGA adapter is niet aanwezig. Naast de kaart zelf krijg je enkel een handleiding, en een driver CD, al zal je vermoedelijk zelf direct de nieuwste drivers van de Nvidia website willen downloaden.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments