Om te beginnen de tabel met de exacte gebruikte instellingen:


Maximale instellingen dus, met uitzondering van GPU PhysX en Tesselation. Een lang verhaal, maar als echte Nvidia features (waar veel games overigens geen/weinig/slecht gebruik van maken) vond ik het verstandiger deze twee zaken uit de vergelijking te houden.

De resultaten:


Je mag grofweg stellen dat 30fps het absoluut minimum is om het enigszins speelbaar te houden, gezien dit de gemiddelde framerates zijn zal je dan alsnog wat haperingen merken. Veeleisende gebruikers zullen met minder dan 60 geen genoegen nemen, maar voor een iets minder extreme gebruiker zal een FPS van 40-45 voldoende zijn om niet over de soepelheid van de spelervaring te vallen.

We zien dat de 750 Ti het flink zwaar heeft wanneer alle settings op het maximale staan. Enkel Bioshock zit ruim boven prettige framerates, de andere games zijn praktisch onspeelbaar op deze extreme instellingen. Ik heb bewust gekozen om Hitman op zowel 2x als 8x AA te draaien, omdat zelfs de ruim twee maal duurdere GTX 770 bij 8x MSAA het erg zwaar heeft. Je ziet dat enkel het aanpassen van de AA al een prestatiewinst van 100% geeft voor de 750 Ti, en dat ook de andere kaarten daar grote sprongen vooruit maken. Een ander voorbeeld (niet in de grafiek) was Metro Last Light, waar bij het uitschakelen van SSAA de FPS van 20 naar maar liefst 60 sprong, een resultaat niet ver van de instellingen op Medium met 4x AF.

Hoewel een review te ver zou gaan om per game ideaale instellingen te testen, kan ik wel met zekerheid zeggen dat enkel de AA setting omlaag (Bijvoorbeeld door te kiezen voor FXAA ipv de MSAA 8x of 2x) zetten voldoende is om prima speelbare prestaties te halen in de meeste games met de 750 Ti, zonder dat dus de textures of andere kwaliteit instellingen zwaar hoeven worden aangepast. Maar je kan wel zien dat de 750 Ti op 1080p resolutie met hoge settings in huidige releases al echt hard aan de bak moet, en de duurdere kaarten ruim voor zich moet laten.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments