De specificaties van de MSI website.


De specificaties zijn op veel punten duidelijk, en op andere punten open vanwege het feit dat er veel varianten worden verkocht in tig verschillende landen. Het zal wellicht voor sommigen een fijne wetenschap zijn dat de in dit model aanwezige 16GB geheugen te vervangen is door een 32GB kitje. De processor in deze uitvoering betreft de Intel Coirei7-6700HQ processor een quad-core / acht thread Skylake processor die op 2,6GHz zijn werk doet met een boost snelheid van 3,5 GHz.

Opvallend vooral het lage gewicht van 1,8kg voor een machine met deze specs, en met nog geen 18mm dikte is het ook best een slank model, zeker gezien de niet misselijke specs. Hoewel iets kleiner dan de GS60 is de GS63VR met 380mm bij 249mm nog altijd een tikkeltje aan de ruimere kant wat 15,6” laptops betreft. Verder ook even extra aandacht voor de aansluitingen, waaronder ook een Type-C aansluiting met USB 3.1 en Thunderbolt 3 support. Ook de killer netwerkchip mag er zijn, want deze 1535 is niet alleen snel, maar is ook één van de weinige MU-MIMO clients op de markt: prettig als je een early adopter bent met MU MIMO router.

De features list van MSI is ook niet misselijk, al is het soms wel een tikkeltje ver gezocht.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.