We hebben de laptop ook even opengeschroefd. Een dozijn en change schroefjes verder en je kan de onderkant van de laptop afhalen, stelt weinig voor al moet je wel één warranty void sticker doorbreken (fight the power!). Dan volgt zowel goed als een klein beetje slecht nieuws. Eerst belangrijk goed nieuws: Het meest praktische is dat de ventilatoren, drie stuks totaal, op deze manier snel goed schoon te houden zijn. Ook de harde schijf laat zich goed benaderen mocht je daar een tweede SSD willen plaatsen (want als je toch 2000 euro uitgeeft is 120 euro extra voor een extra 512GB SSD niet zo’n gek idee), en de Killer 1535 netwerk chip laat zich vervangen. Alhoewel waarom je één van de beste netwerkadapters van dit moment wil vervangen zou ik niet weten. Batterij op termijn op? Ook die kan je zo benaderen. Punten dus voor MSI en de GS63VR.


Pluspunten voor de echt praktische elementen dus, echter mocht je besluiten toch die 16GB geheugen niet genoeg is, danwel de m.2 SSD te willen vervangen, dan zal je echt onder het moederbord moeten komen en dat vereist een flink aantal stappen extra. Zo ver ben ik niet gegaan, maar dat je er de tijd voor moet gaan nemen zal duidelijk zijn. Wakker kan ik er echter niet van liggen gezien de prestaties van de m.2 SSD en 16GB op de totale specs hier zal ook niet echt een issue blijken in de levensduur van een GTX 1060 machine.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.