Net als bij de warmte- en geluidsproductie is de accuduur een puntje waar je op in moet leveren als je een dunne gaming laptop wilt. Dat waren mijn exacte woorden bij de GS60 review, en dat gaat nog altijd op. De accuduur is gerust gezegd een klein drama: Intensief gamen en je kan er al na 90 minuten doorheen zitten, en zelfs bij licht gamen mag je blij zijn als je de 2 uur weet te halen. Zoals je straks ziet is de accu een groot deel van de laptop, dus ik kan het ze lastig kwalijk nemen, maar het is zeker iets om rekening mee te houden.

Bij niet-gaming taken kan het ook nog snel over zijn, bijvoorbeeld een PC Mark 8 die de processor meer belast trekt hem ook ruim binnen de twee uur leeg. Enkel met eenvoudig licht gebruik (lees: beetje tikken en browsen) en bij een lage helderheid zal je de drie uur ooit weten te behalen. Overweeg je deze laptop dus voor je studie, dagelijks werken en ’s avonds gamen, ga er maar gerust vanuit dat je de helft van je online tijd aan de lader zit. Gamen doe je dus het beste ergens aan de lader.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.