En dan nu wat Benchmarks. Alle benchmarks worden drie maal uitgevoerd en de gemiddelde score wordt gebruikt, bij grote uitschieters voer ik de benchmark nogmaals enkele malen uit, maar dat was bij geen enkele test aan de orde. Benchmarks doen we uiteraard op 1080p.

Eerst de heilige graal: 3D Mark FireStrike:


Vergeleken met een desktop i7 systeem (i7-6700K, 16GB DDR4) welke is gebruikt om al die andere kaarten te testen doet een GTX 1060 het onvoorstelbaar goed, ver voorbij mijn verwachtingen. Zo rond het punt van een desktop RX470 / GTX 970 is echt geen schande. Vergeet ook niet dat o.a. de MSI GTX 1060 Gaming X in die grafiek ook een overclocked model is, waarmee je zo 10% boven een referentie GTX 1060 zou zitten, met dat perspectief is het dubbel knap. Ter vergelijking, de vorige generatie GTX970m zat meer rond het punt van de GTX 960 desktop, dus we zijn hier echt een flink stuk sneller uit.

In een aantal verschillende benchmarks zien we hetzelfde beeld dan ook terugkeren en in Far Cry zien we de laptop GTX 1060 zelfs feitelijk niet onderdoen voor zijn desktop broer, en dat komt dus uit dat dunne kastje, knap. Als referentie: De GTX 970m in die tijd zat rond het prestatiepunt van een GTX 960 op de desktop.


Just one more turn…

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.