De verpakking van MSI is strak, meer dan solide genoeg, maar niet direct overtuigend dat je met een 2000 euro laptop te maken hebt. Je krijgt daarbij een flinke stapel papier, en een redelijk forse 180W AC adapter.

De MSI GS63VR zelf is een bijzonder elegante laptop voor het oog. MSI spreekt van een Magnesium-Lithium alloy als materiaal voor de behuizing, iets wat op de foto duidelijk wat weg heeft van geborsteld aluminium. Dit oogt keurig, maar net als echte aluminium behuizingen merk je wel dat hij graag vingerafdrukken vast houdt voor je. Ook is het materiaal uiteraard voelbaar een dun toplaagje, wat ook niet anders kan om het gewicht dusdanig laag te houden. En vooral dat laatste merk je goed wanneer je hem oppakt, want het is lastig voor te stellen dat er in dat lichte laptopje, dunner en lichter dan de meeste mainstream laptops en gerust ‘thin en light’ mag heten, zowel een i7, GTX 1060, SSD en HDD zit verborgen. Vanwege de lichte afwerking voel je wel wat beweging als je hier en daar hard drukt, maar het laat zeker niet de indruk achter dat je daadwerkelijke bouw tekort komt.
Dat beeld versterkt wanneer je de onderkant ziet, welke een stuk stugger lijkt te voelen en is voorzien van een collectie stugge pootjes, al kan je beargumenteren dat dat materiaal niet bijzonder strak oogt. Ook valt op hoe veel ventilatie er onder en rondom zit. Kijken we rondom dan zien we weinig om te klagen wat aansluitingen betreft met een ruim aanbod aan USB poorten, kaartlezer, type-C aansluitingen en een Mini DP out.Eenmaal open voelt de GS63VR als een iets geëvolueerde GS60: de bezels zijn wat kleiner, maar nog altijd wel aanwezig. Het scharnier zelf voelt keurig stevig, en net als de bovenkant voelt ook de binnenkant niet kwetsbaar aan, ondanks wederom de merkbaar bewust dun gehouden constructie. Zit je fanatiek te gamen dan geeft de laptop in zijn totaliteit in elk geval weinig mee. Het touchpad is lekker fors, werkt overigens ook prima, en het SteelSeries toetsenbord doet ook visueel (en inhoudelijk) prima zaken. Het mag duidelijk zijn dat het een elegante laptop is, en hoewel hier en daar wat extra materiaaldikte prettig voor de hand was geweest betwijfel ik dat we dan nog over een sub 2 kilo laptop hadden kunnen spreken. Oftewel so far so good.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.