Review: (Sapphire) AMD RX 470 4GB
Productpagina @ AMD


Dat AMD de Radeon RX 470 uit zou brengen is inmiddels geen verrassing meer, net zo goed als dat het geen verrassing meer is dat binnen afzienbare tijd ook de Radeon RX 460 uit zal komen. Ik kies daar de woorden ‘uit moet komen’ voorzichtig, want ‘in de winkel zal liggen’ is een gevoelige term op dit moment voor mensen op zoek naar een grafische kaart. Zowel AMD als Nvidia lijken vooralsnog moeite te hebben om de schappen goed te vullen met hun nieuwe line-up. Desondanks is de Radeon RX 470 een kaart die menig gamer op het oog zal hebben; de Radeon RX 480 toonde de uitstekende potentie van deze chip (met veelal overcapaciteit op 1080p), zeker in vergelijking met vorige generatie, en de grote groene rivaal zet zijn kaarten vooralsnog wat hoger in de markt. De Radeon RX 470, en de Radeon RX 460 straks nog meer, zetten echter in op meer betaalbare oplossingen, en dat is geen overbodige luxe in de huidige markt waarin praktisch geen enkele sub-230 euro kaart het aanraden waard is. Uitgaande van de AMD PR van de afgelopen maanden is dat ook duidelijk de doelstelling; de Radeon RX 470 (vanaf hier simpelweg ‘de RX 470’) moet een kaart zijn die voor de massa met hun 1080p scherm en zonder eindeloos budget.

In tegenstelling tot bij de RX 480 maakt AMD geen reference model voor de RX 470, enkel uitvoeringen van board partners komen naar de markt. De Sapphire uitvoering waar wij naar gaan kijken heeft er echter wel bijzonder veel van weg. Adviesprijzen van specifieke uitvoeringen heb ik op dit moment niet, de adviesprijs vanuit AMD is echter 179 USD. Uitgaande van importkosten en belasting ga ik er gemakshalve vanuit dat AMD RX 470 varianten te vinden zullen zijn onder en rond het 199 euro prijspunt.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”359741″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.