Net als de AMD RX 480 is de RX 470 een kaart op basis van de AMD Polaris 10. Daarmee is ook de hele featureset hetzelfde. Ook de RX 470 heeft dus ook ondersteuning voor H.265/HEVC, HDMI 2.0b poorten, DisplayPort 1.3/1.4 met HDR ondersteuning waarmee je in de toekomst 4K en 5K schermen aan kan sturen met 120Hz of 96Hz HDR. Freesync is natuurlijk ook van de partij, en alle DirectX 12 snufjes van de RX 480 ontbreken ook niet.


Sterker nog, als je de exacte specificaties naast elkaar legt lijken ze elkaar niet eens gek veel te ontlopen:


De RX 470 heeft 32 van de 36 Compute Units uit de RX 480 meegekregen, wat vertaalt in een vergelijkbare afname Stream Processors en Texture Units, maar wat op het eerste gezicht toch slechts een bescheiden afname lijkt te zijn. De clockspeed van de chip ligt marginaal lager, hetzelfde gaat op voor de snelheid van het geheugen. Uitgaande van de TFLOPs waardes zouden we uit moeten gaan van een 15-20% verschil tussen de twee kaarten, en dat met een afname van ca 30W TDP, eveneens 20%.

Deze Sapphire uitvoering krijgt weliswaar de naam ‘OC’ mee, maar de toename van 10MHz op de boost clock mag eigenlijk geen naam hebben. Resultaten zijn dan ook een prima indicatie van een ‘stock’ RX 470.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.