Laten we beginnen met toch wel de single GPU benchmark: 3D Mark Fire Strike.


Het uitgangspunt is duidelijk. We hikken tegen een GTX 970 aan wat prestaties betreft. Hoewel net onder het midden van de grafiek vind ik het vooral relevant dat de RX 470 zich positioneert als eerste ‘betaalbare’ optie in 2016, waarbij ik het grotere verschil met de kaarten die eronder staan eigenlijk veel interessanter vind dan hoe hij zich verhoudt tot bijvoorbeeld de GTX 970 (waar je op dit moment 280-300 euro voor neerlegt).
Opvallend is dat de RX 470, net als de RX 480, het in de Valley en Heaven benchmark maar matig doet.

Game benchmarks dan! Ditmaal doen we weer alle benchmarks achter elkaar per game, laat mij svp in een reactietje weten hoe dat bevalt, of dat je de resultaten graag anders zou zien. De positie in de grafiek is vastgesteld vanaf Fire Strike zodat je de directe concurrenten er altijd direct naast hebt staan.Dat lijkt er meer op. Eigenlijk verdacht goede resultaten gezien de positionering van de kaart. Een duidelijke stap sneller dan de betaalbare alternatieven van voorheen, en hij komt toch erg goed mee met zijn grotere broer, de GTX 970, en soms zitten zelfs de resultaten van de GTX 980 binnen het vizier. Alleen bij Far Cry Primal zien we de resultaten onder de 60 FPS duiken, maar ook daar is het verschil met zijn grotere broer te overzien. Al met al uitstekende 1080p resultaten voor het genoemde prijspunt.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.