Om andere resoluties te bespreken eerst de grafiek met het aantal pixels per resolutie:


Een belangrijk onderdeel van elke review is bepalen voor wie een kaart nu interessant is, vandaar dat het hoofdstuk ‘andere resoluties’ een iets ander naampje krijgt, en een bespreking wordt wat betreft de meest voorkomende schermen die mensen gebruiken.

AMD zet met de RX 470 duidelijk in op Full HD / 1080p gamers. Dit zeggen ze hardop, en is tevens begrijpelijk gezien het gros van de gamers daar op, of onder, speelt (Google Steam Hardware Survey voor wat leuke details). Alles erboven is feitelijk al ‘enthousiast’ of niche, zelfs 1440p gebruikers zijn een minuscuul groepje vergeleken met 1080p en lager. De resultaten tonen ook dat 1080p redelijk de sweet spot is van deze kaart. Lichte games en populaire e-sports games kom je nog wel mee weg op hogere resoluties, maar als je ook de nieuwste AAA games wilt spelen op 1440p of hoger dan wil je gewoon meer grafische power. Dit maakt het advies wat betreft andere resoluties ook zo eenvoudig als dat. 1200p gamers met een verouderde kaart en het oog op het budget kunnen hem nog overwegen, hetzelfde gaat nog op voor 2560x1080p, maar vanaf dat punt begint een krachtigere kaart toch wel duidelijk te lonken.

Zit je op dit moment nog onder de 1080p, dan zal de RX 470 wel een goede overweging zijn: de kaart is tenslotte stukken sneller dan alle andere kaarten op de markt die momenteel onder de prijs van de RX 480 zitten.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.