Ook voor 1440p hebben we Fire Strike (Extreme), pas sinds kort, dus dit lijstje is nog wat karig:


In Fire Strike blijft het verschil met de RX 480 wederom te overzien, maar de GTX 1060 zit toch nog wel een flinke stap verder.Valley en Heaven wederom matig, al beginnen die benchmarks hun leeftijd wel te tonen en zegt het weinig over de praktijk.

De relevantere game benchmarks op 1440p:Eigenlijk zien we hier hetzelfde beeld terugkomen. Forse verschillen met de oude generatie en vooral ook de GTX 950 en GTX 960, en veelal bescheiden verschillen met de RX 480. Toch zien we de het spierballenverschil af en toe duidelijk, zoals in de GTA V benchmark, en ook de Far Cry Primal benchmark is relevant. Het mag dan wel één van de zwaarste zijn, maar het geeft aan dat er games zijn (en nog meer zullen komen) die zelfs met lagere instellingen lastig op deze resolutie gespeeld kunnen worden. Als je toch investeert in een luxer 1440p scherm lijkt het een logische stap ook iets meer uit te geven aan je grafische kaart.

Hoewel niet onderdeel van de vergelijking heb ik wel wat lichtere games gedraaid op deze resolutie. Mocht je geen AAA games spelen maar je meer bezig houden met e-sports games zoals Overwatch, CS:GO, League of Legends, Rocket League of Heroes of the Storm: Geen probleem om die games op deze resolutie te spelen op een RX 470, zelfs niet op de hoogste settings. (Althans, voor Overwatch is ‘Ultra’ prima, ‘Epic’ is af en toe net wat zwaar).

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.