De specificaties van de Sapphire website:


De Sapphire R9 270X Vapor-X is een grafische kaart gebaseerd op AMD’s Radeon R9 270X chip. Deze chip is in feite de AMD HD7870 “Pitcairn” in een nieuw jasje. Deze chip troffen we o.a. aan in de HD 7870 GHz editie, maar is niet dezelfde als de HD7870’s gebaseerd op de “Tahiti” chip die weer uit de HD7950 serie over kwam waaien. Die Tahiti chip vormt overigens nu weer de basis voor de R9 280X. Volg je het nog? Zo niet, maakt niet uit, we laten de resultaten zo wel spreken.

Een bestaande chip in nieuw jasje dus. Dat jasje komt in de vorm van een nieuwe naamgeving, een snelheidsverhoging, en een prijsverlaging ten opzichte van de HD7870 GHz editie bij de release van die kaarten. De core snelheid van een standaard R9 270X is verhoogt van 1000 MHz naar 1050 MHz, en het geheugen is opgekrikt van 1200 naar 1400 MHz. Sapphire doet daar met deze Vapor-X nog een schepje boven op en levert de kaart met een “Boost” naar 1100 MHz. Ook het geheugen is uit de fabriek wat sneller afgesteld met 1450 MHz. Wat geheugen betreft krijg je 2 GB, iets wat met deze serie kaarten in de praktijk geen echte beperking mag vormen.

De kaart zelf vereist een PCI-E slot op je moederbord (Bij voorkeur een PCI-E x16 3.0 slot, maar een 2.0 slot zal ook werken en praktisch weinig verschil maken mocht je nog een ouder moederbord hebben). Omdat Sapphire deze kaart voorziet van hun bekende Vapor-X koeler neemt deze kaart 2 sloten in beslag, en vereist 264mm aan ruimte in je behuizing om de kaart kwijt te kunnen.

Hoewel meerdere kaarten het kunnen is het fijn direct uit de specificaties uit te kunnen lezen dat je (zonder gebruik van de DisplayPort) 3 monitoren aan kan sluiten, en totaal een maximum van 4 met inbegrip van deze DP aansluiting. Naast de DisplayPort 1.2 aansluiting krijg je een HDMI aansluiting met 3D support, en twee DVI aansluitingen waarvan er 1 ook een analoog signaal af kan geven, dus ook een oude VGA monitor (Die blauwe aansluiting zeg maar) zal gewoon werken.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments