Waar ik bij de GTX 750 Ti review nog wat tests met lagere resoluties mee nam laat ik deze hier achterwege. Met 1280×1024 had die goedkopere kaart al geen problemen, en de duurdere en krachtigere 270X is dan simpelweg overkill. Als je nog een oudere low-res monitor hebt en niet de intentie hebt op een FullHD monitor te kopen, koop dan gerust een goedkopere grafische kaart.

Benchmark verschillen tussen een FullHD (1080p) scherm en een 1200p scherm zijn in de praktijk vrij klein, en mocht je een dergelijk scherm hebben kan je deze review prima toepassen op je eigen situatie, de verliezen in framerates blijven normaliter onder de 10%, dus het doorrekenen is relatief eenvoudig.

Gebruikers van schermen met hogere resoluties dan 1080p/1200p moeten echter rekening houden met flinke prestatieverliezen. Bij de GTX 750 Ti moest ik concluderen dat de prestaties op hogere resoluties onvoldoende zouden zijn om op degelijke instellingen te gamen, hoewel de 270X het een stuk beter doet, zijn de resultaten m.i. nog altijd niet dusdanig overkill dat je veel verder zal komen dan medium instellingen op bijvoorbeeld een 1440p monitor. Helaas heb ik niet zo’n scherm om het te echt te testen, maar als ik naar de resultaten kijk van de GTX 770 met games op hogere settings op 1080p dan is het een redelijke schatting dat je voor wat hogere instellingen op 1440p minimaal een GTX 770, zo niet een nog duurdere kaart zal willen hebben.

Deze kaart lijkt dus vooral geschikt voor gamers met een 1080p of 1200p monitor, of zij die de intentie hebben een dergelijke monitor aan te schaffen.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments