Watch Dogs is een game waar veel mensen al een tijd naar uit keken, en gezien deze game tijdens het schrijven van de eerste GPU review uit kwam besloten ook deze maar even in de reviews op te nemen. Watch Dogs heeft in tegenstelling tot de eerder genoemde games echter geen ingebouwde benchmark, dus moest ik met behulp van Fraps de prestaties tijdens het gamen meten. Deze benchmark is dus niet per grafische kaart exact gelijk, en de vergelijking is dus niet 100% eerlijk omdat je simpelweg niet exact hetzelfde patroon kan testen (vandaar ook de seperate header). Om toch een beetje vergelijking te maken heb ik per kaart 3 opnames gemaakt van 3 minuten per stuk.

De test is als volgt: In de startzone zocht ik de aandacht van de politie, zodra de achtervolging is ingezet race ik zo hard mogelijk door de stad, en probeer ik zo veel mogelijk objecten te raken om maar veel actie op het scherm te krijgen. Na 90 seconden stop ik de achtervolging, en volgt een 90 seconden durend vuurgevecht. De score die je ziet is het gemiddelde van de 3 opnames, echter lagen bij alle kaarten de onderlinge resultaten zeer dicht op elkaar; een indicatie dat die prestaties prima bruikbaar zijn.

De resultaten:


Voor een opname is het noodzakelijk om het spel dus enkele minuten te spelen, echter bij Ultra settings was de game op de 750 Ti dusdanig stotterend en storend dat ik deze als onspeelbaar moet afschrijven, vandaar dus geen resultaat voor die kaart. De Sapphire 270X deed het echter best aardig op Ultra met 3 opnames met een gemiddelde van 38 FPS (37, 38, en 40 FPS). Toch merk je tijdens het gamen, vooral tijdens het hard door de stad racen, dat het af en toe –net- even te zwaar is in de vorm van kleine stutters, iets wat overigens bij de andere game benchmarks rond de 40 FPS bijna niet op viel. Nu krijgt Watch Dogs aardig wat kritiek over de stabiliteit, echter bij de GTX 770 merkte ik totaal geen problemen, en ook met de instellingen een trapje lager met de 270X waren de problemen direct verholpen.

Dat laatste zie je ook terug in de resultaten op Medium instellingen (Maar nog altijd met FXAA en Textures op High) , waar de Sapphire 270X een zeer respectabele 68 FPS gemiddeld neer zet. Hoewel het buiten de scope van deze review gaat om nog meer settings te testen heb ik de instellingen van Watch Dogs met deze Sapphire 270X inmiddels op High gezet in combinatie met een AMD FX 6300, dit zorgt nu voor een soepele spelervaring, en is wat mij betreft een compliment voor een zeer betaalbare grafische kaart.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments