Review: MSI GTX 950 Gaming 2G
Productpagina @ MSI volgt zodra deze beschikbaar is.

We geven deze MSI GTX 950 Gaming 2G weg! Interesse? Check de Giveaway pagina!


Na een korte uitstap naar een grafische kaart (GPU) uit het rode kamp keren we vandaag weer terug naar het groene kamp. Althans, ‘groen’ omdat Nvidia voor groen staat en zij de fabrikant achter de gebruikte grafische chip zijn, maar eigenlijk toch ook een beetje rood omdat rood dan weer de kleur van MSI is. Rood, groen, who cares: De GTX 950 is de nieuwste GPU uit de stallen van Nvidia en wordt vandaag officieel uitgebracht. Voorafgaand aan een nieuwe GPU krijgen de fabrikanten (onder streng toezicht van Nvidia) de gelegenheid om de kaarten in hun eigen stijl uit te voeren, en als gevolg zullen vanaf vandaag de vele varianten GTX 950 op de markt verschijnen. De GTX 950 van vandaag is de MSI “Gaming 2G” uitvoering met de inmiddels bekende Twin Frozr V koeler en zoals de naam al doet vermoeden: 2 GB aan geheugen.

Hoewel Nvidia de exacte specificaties van de chip tot het moment van lanceren geheim probeert te houden, net als dat de board-partners dat voor hun eigen specificaties doen, komt de GTX 950 niet helemaal als een verrasing. De huidige GTX 900 series begint momenteel met de GTX 960, een kaart van iets meer dan 200-210 euro, en daaronder zit enkel de GTX 750Ti, welke vanaf een eurotje of 100 verkrijgbaar is (al zijn betere varianten nog wel meerdere tientjes duurder). Oftewel een interessante Nvidia kaart daar tussenin ontbrak, terwijl dat het domein is van een grote groep semi-casual gamers. Exacte prijzen zijn op het moment van publiceren helaas nog niet bekend, maar gemakshalve ga ik uit van een verkoopprijs van ca 180 euro, wat de GTX 950 een directe concurrent maakt van de AMD R7 370. Dat is een kaart welke ik weliswaar zelf niet heb getest, echter de R9 270 en de R9 270X wel, en daarin vindt de R7 370 ook zijn basis. Daarover straks meer als het op de prestaties aan komt. Eerst even een kijkje naar de chip zelf, en de uitvoering welke MSI er van heeft gebakken.

250 250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mitchell
Mitchell
6 jaren geleden

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
6 jaren geleden

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S