In het vorige hoofdstuk zagen we al dat de GTX 950 erg zuinig is. Combineer een zuinige kaart met een hele dikke (overkill) koeler zoals de MSI Twin Frozr V en je mag dan verwachten dat koeling en geluidsproductie geen isssue zullen zijn. Zowel de GTX 960, 970, en 980 maakten natuurlijk ook al indruk op dat front wanneer zij werden gecombineerd met deze koeler.Tja. Hij wordt niet gek warm, en belangrijker: met dit stille fanprofiel hoor je zelfs tijdens ‘full load’ gewoon niets van de Twin Frozr V. Je zou kunnen beargumenteren dat de koeler simpelweg overdreven is en dat de keuze voor een dergelijke koeler misschien (groten)deels ‘looks’ gedreven is, maar als gevolg hebben wij zowel een zeer koele als een fluisterstille GTX 950 in handen.

Een key feature van deze koeloplossing is dat de ventilatoren geheel stoppen tijdens idle tot lage load, in welk geval er zelfs met je oren in de behuizing echt niets te horen valt. Een mooie feature, en tevens een geliefde feature voor de meest gevoelige oortjes, maar gezien de ventilatoren zelden meer dan een paar honderd RPM hoeven te pruttelen, en je dan ook al niets kan horen, is de praktische toevoeging niet eens zo gek. Aan de andere kant, in een behuizing met een venster is het zeker wel leuk om te zien dat je kaart zelfs tijdens lichte gaming niet eens hoeft te gaan draaien.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mitchell
Mitchell
5 jaren geleden

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
5 jaren geleden

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S