Omdat we 4K toch testen voor zwaardere kaarten ook de GTX 950 maar meegenomen, de resultaten:


Waar de GTX 950 bij 1440p op de knieën moest zorgde de 4K resolutie voor het genadeschot. Op hoge settings deed het pijn om de kaart te zien vechten, op medium settings waren de resultaten nog wel om aan te zien maar soepel speelbaar is het zeker niet. Wil je echt gamen op 4K resolutie? De MSI GTX 980 Ti review komt er spoedig aan.

Dat wil uiteraard niet zeggen dat eigenaren van 4K schermen die geen extreme game ambities hebben een GTX 950 over hoeven te slaan. Wil je bijvoorbeeld 4K content kijken dan is de GTX 950 met HDMI 2.0 en H.265 decodering juist erg interessant, en 4K schermen hebben het voordeel dat ze uitstekend schalen naar 1080p resolutie. Elk blok van 4 pixels vormt dan één pixel, waardoor je op deze resolutie vervolgens best weer goed uit de voeten kunt met de meeste games.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mitchell
Mitchell
5 jaren geleden

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
5 jaren geleden

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S