Om te beginnen met deze synthetische resultaten. Deze data geven relatieve krachtverschillen aan, en kunnen ook worden gebruikt om resultaten met andere kaarten in andere reviews tot op zekere hoogte te vergelijken (let natuurlijk even op verschillen in de testsystemen, drivers, etcetera. Vooral 3D Mark heeft nogal wat profijt bij krachtigere processoren).

Laten we beginnen met toch wel de single GPU benchmark: 3D Mark FireStrike.


Een interessante grafiek. De MSI GTX 950 pakt een nipte voorsprong op de 270X van Sapphire, en een veilige afstand van de R9 270 van Asus, overigens beide tevens modellen met een fabrieks-overklok net als deze MSI GTX 950 Gaming 2G. De eveneens van MSI afkomende GTX 960 lijkt op een veilige voorsprong, maar tevens zien we dat al deze (lage) middenklassers elkaar niet zo gek veel ontlopen terwijl in het hogere segment echt gigantische stappen worden gezet.

Heaven en Valley op Ultra / AA x8 en op Medium / zonder AA, in scores en in FPS:

In deze benchmarks op hoge settings zien we de GTX 950 (en tevens de GTX 960 overigens) wat terugvallen ten opzichte van de AMD kaarten, echter op de medium instellingen trekt het weer redelijk recht. Zoals vaker zetten synthetische benchmarks een toon neer, en in dit geval mogen we een nauwe strijd verwachten tussen de MSI GTX 950 en de 270X van AMD, met vermoedelijk de R9 270 een kort stukje er achter en de GTX 960 er een beperkt stukje voor.

Over Stephan
Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mitchell
Mitchell
5 jaren geleden

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
5 jaren geleden

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S