Wat ik MSI moet geven is dat de verpakkingen zeker wel aantrekkelijk zijn, en vooral ook herkenbaar MSI. Als gevolg is het wel zo dat als je één MSI GTX 900 serie verpakking hebt gezien je ze feitelijk allemaal wel kent. Zo is de doos van de GTX 980Ti exact gelijk in afmetingen en vormgeving, met enkel de belettering die verschild.


Ook de rest van het uitpakken was dan geen grote verrassing, ik had tenslotte al de GTX 960, 970, en 980 getest. Wederom de zwarte binnendoos van vrij eenvoudig karton, met daarbinnen een ruim voldoende stevig stuk schuim. Accessoires zelfde verhaal: Handleiding, driver cd, en een DVI-VGA adapter.Vanwege het feit dat ook deze MSI GTX 950 Gaming 2G kaart voorzien is van de T win Frozr V koeler is ook de kaart op het eerste gezicht lastig van de duurdere broers te onderscheiden. In dit geval vind ik dat zelf helemaal niet erg, want hij ziet er gewoon heel erg goed uit. Vorige reviews gaf ik al complimenten aan deze koeler, die een mooie balans treft tussen een stoere uitstraling, en toch praktische afmetingen. Extreem lange kaarten zijn lang niet altijd handig te passen, en die extra ruimte is ook eigenlijk zelden nodig, zeker bij een betaalbare instapper als de GTX 950. We zien wederom de rood/zwart combinatie, met de draak en de MSI stikkers op de ventilatoren.

Pas aan de bovenzijde begin je wat verschillen te zien, want hoeveel de plastic kappen van de koeler en de ventilatoren zelf gelijk zijn tussen de GTX 900 ‘Gaming’ kaarten van MSI is het onderliggende koelblok wel anders per model, zo is de GTX 980 Ti bijvoorbeeld voorzien van een veel dikker koelblok. Vooral opvallend is het verschil met de GTX 960, die zichtbaar meer heatpipes had (3 t.o.v. 1) terwijl je zou verwachten dat de GTX 950 toch aardig wat overeenkomsten zou hebben. Tevens zien we aan de bovenkant de enkele 6-pin PCI-E power aansluiting, en aan de andere kant het mooie MSI logo welke in gebruik met LEDs wordt verlicht.

Aan de achterzijde niet onverwacht geen backplate, enkel de MSI GTX 980 Ti Gaming 6G krijgt die mooie extra mee. Wel zien we de luxe hoeveelheid aansluitingen. 3 DisplayPorts, een HDMI, en een DVI-I geeft toch flink wat mogelijkheden.Net als zijn grotere broers verdient de MSI GTX 950 Gaming 2G dus wel puntjes voor stijl.

De LED-feature ga ik niet bij elke Twin Frozr V GPU opnieuw op de foto zetten, maar wil ik uiteraard wel even laten zien. Op deze foto zie je de MSI GTX 970 Gaming 4G in actie in het testsysteem, en de LED feature van de GTX 950 is verder gelijk. Onder de header ‘software’ zie je de verdere mogelijkheden.Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mitchell
Mitchell
5 jaren geleden

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
5 jaren geleden

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S