Laten we direct beginnen met de synthetische benchmarks:

Helaas waren de R9 270 en R9 270x getest alvorens ik 1440p/4K kon testen, dus die resultaten moeten ontbreken totdat de R7 370 hier komt. We zien hier prestatieverschillen die eigenlijk in lijn zijn met de verwachtingen: De GTX 950 blijft een kort stukje achter de GTX 960.

Games!De MSI GTX 950 krijgt genadeloos op zijn donder op 1440p met hoge settings, niet onverwacht gezien de GTX 960 hier ook al op de knieën moest. Shadow of Mordor wil met 36 FPS nog net vooruit, zeker als je vervolgens G-Sync inschakelt, maar feitelijk is dit een brug te ver.

Resultaten op medium:

Op 1440p en medium settings kom je in een aantal games nog een heel eind, maar ook de 48 en 45 FPS in die grafieken zijn een indicatie dat het op het randje is. Net als bij de GTX 960 kunnen we dus al stellen dat dit een echte FullHD (of minder) kaart is.

Hoewel MOBA games geen onderdeel zijn van de testprocedure, deels vanwege het feit dat een betrouwbare benchmark niet in de games zit ingebakken, heb ik wel gekeken hoe Heroes of the Storm zich gedraagt op 1440p vanwege het feit dat de GTX 950 als MOBA kaart wordt gemarket. Met een gemiddelde FPS van 72 en wat dipjes richting de 50 op de drukste momenten gaf dit een keurig resultaat. Dit overigens op maximale instellingen met AA ingeschakeld. Speel je enkel lichtere games in combinatie met een 1440p scherm dan kom je er nog mee weg.

Over Stephan

Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
StephanVinay SheombarMitchell Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste
Abonneren op
Mitchell
Gast
Mitchell

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
Gast

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S