De specificaties en features van MSI:

Een groot deel van de specificaties komt uiteraard voort uit de eerder genoemde GTX 950 chip specificatie. Zo zien we de 768 processor cores en de 128 bit memory bus, de kaart komt met 2 GB werkgeheugen, en hoewel er mogelijk nog wel 4 GB varianten zullen verschijnen is het aannemelijk dat de winst daarvan beperkt zal zijn. Waar de board-partner wel wat over kan zeggen is de snelheid: Zo zien we dat de chip op 1127 MHz is geklokt, en het geheugen op 6650 MHz.

Aan aansluitingen geen gebrek: Maar liefst 3 DisplayPort aansluitingen, een HDMI (2.0) aansluiting, en een DVI-I aansluiting sieren de achterkant. Hoewel ook deze aansluitingen onderdeel zijn van de GTX 950 specificatie is het mogelijk dat toekomstige kaarten hiervan af kunnen wijken. Wat wel handig is is dat je tot 4 schermen gelijktijdig op één GTX 950 kan aansluiten.

MSI raadt een 350W voeding aan, en verwacht dat de kaart zo’n 90W zal verbruiken. Als gevolg is dan ook een 6-pin PCI-E aansluiting noodzakelijk (Via je moederbord kan je maximaal 75W doorvoeren). Een 350W voeding, of praktisch elke voeding met die benodigde PCI-E aansluiting, lijkt dan ook redelijk advies. Verder dien je 270mm ruimte te hebben in de lengte, en 137mm in de hoogte. Dit past in de meeste behuizingen wel, maar hou wel rekening met super smalle behuizingen.

We zien verder DirectX 12 en OpenGL 4.5 ondersteuning, en uiteraard ontbreekt G-Sync niet. SLI is ook mogelijk met een GTX 950.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.
Abonneer
Abonneren op
guest
4 Reacties
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mitchell
Mitchell
5 jaren geleden

MSI GTX is altijd al een goede videokaarten familie geweest

Vinay Sheombar
5 jaren geleden

Ik vind het heel erg leuk om games te spelen op mijn pc zoals world of tanks en world of warships en leugeu of legends maar daar is mijn videokaart niet genoeg voor want ik heb een Nvidea GT 8600S